Hydro behaalt ASI-certificering voor de gehele Extrusion Benelux-groep

Wanneer duurzaamheid in de genen zit

Elk van de aluminium extrusie-activiteiten van Hydro in de Benelux is gecertificeerd volgens de ASI Performance Standard die de verantwoorde productie, sourcing en stewardship van aluminium erkent. Het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) heeft eind december vorig jaar Hydro's extrusie-activiteiten gecertificeerd in:

• Raeren, België
• Drunen, Nederland
• Harderwijk, Nederland
De aluminium smelter in Ghlin, België, heeft ook zijn werkzaamheden voltooid om ASI-certificering te bereiken. De locatie is geïnformeerd dat het zijn certificaat eind januari 2020 zou moeten ontvangen.
De extrusie-site van Hydro in Hoogezand, Nederland, en de extrusie- en aluminium buisactiviteiten in Lichtervelde, België, zijn al ASI-gecertificeerd.

Goed nieuws voor klanten


"Dit is een uitstekende prestatie van ons Extrusion Benelux-team en zeer goed nieuws voor hun klanten, die duurzame materialen willen van bedrijven die op de juiste manier zaken doen," zegt executive vice president Egil Hogna, die leiding geeft aan Hydro's Extruded Solutions-businessgebied.
"We hebben al onze activiteiten gericht op ASI-certificering, want op de juiste manier zaken doen is waar ons bedrijf over gaat."


Over Hydro


Hydro is een volledig geïntegreerd aluminiumbedrijf met 35.000 werknemers in 40 landen op alle continenten, waarbij lokale expertise, een wereldwijd bereik en ongeëvenaarde mogelijkheden op het gebied van R&D worden gecombineerd. Naast de productie van primair aluminium, gerolde en geëxtrudeerde producten en recycling, extraheert Hydro bauxiet, raffineert aluminiumoxide en genereert energie om het enige 360 ° -bedrijf van de wereldwijde aluminiumindustrie te zijn. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Noorwegen.  

Over ASI


Het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) is een wereldwijde, multi-stakeholder, non-profit normstelling en certificatie-organisatie. Het werkt aan verantwoorde productie, sourcing en rentmeesterschap van aluminium volgens een volledige waardeketenbenadering. Daartoe lanceerde ASI in december 2017 zijn Performance Standard en Chain of Custody Standard.