HITMA Instrumentatie biedt uitgebreid pakket schakelaars en transmitters in ATEX uitvoering

Ook voor diverse schakelaars en transmitters in ATEX-uitvoering kunt u terecht bij HITMA Instrumentatie. De verschillende producten kunt u gebruiken voor onder andere stofafzuiging, hydrauliek, chemische processen en metalurgie.

Verschildrukmeting

Voor ATEX-gecertificeerde verschildrukmeters levert HITMA Instrumentatie onder andere de Dwyer AT2DH3 en de Dwyer AT2 3000 MR. Deze verschildrukmeters worden veelvuldig gebruikt voor het meten van lage verschildrukken gecombineerd met lage statische drukken.
Diverse combinaties zijn mogelijk namelijk met of zonder analoge uitgang, relaiscontacten, display of analoge aanduiding. U kunt deze meters gebruiken voor o.a. filterbewaking op afzuigsystemen.

Drukmeting

De Barksdale drukschakelaar serie B1X-B2X is een explosievaste drukschakelaar voor hoge druk met een herhalingsnauwkeurigheid van 1%. Deze serie bevat schakelbereiken vanaf 5 bar tot 450 bar. De Barksdale drukschakelaar serie D1X-D2X bevat een roestvrijstaal membraam en schakelbereiken vanaf 1 mbar tot 10bar. Door deze eigenschappen zijn de schakelaars ideaal voor pomp- en compressorbeveiliging, hydraulische toepassingen, olie en gas.

Debietmeting

De V4 vaanschakelaar van Dwyer is een universeel toepasbare doorstroomschakelaar in een robuuste behuizing van messing en roestvrijstaal en leverbaar met een ATEX-certificaat. De V4 is te monteren in leidingdiameters vanaf 1,5”. De V4 is bruikbaar voor o.a. pompbewaking.

Temperatuurmeting

Op het gebied van temperatuurmeting biedt HITMA Instrumentatie de mechanische temperatuurschakelaars voor de petrochemische industrie van Barksdale. De ML 1H is perfect voor directe montage in waterdichte behuizing en de MT 1H is zeer geschikt voor remote montage in waterdichte behuizing. Daarnaast is de extern instelbare Barksdale serie T1X-T2X leverbaar met één of twee schakelpunten. Dit komt goed van pas bij het bewaken van de mediatemperatuur bij diverse processen, maar ook bij temperatuurbewaking op diverse machines, heattracing, olie en gas en hydraulische toepassingen.

Niveaumeting

Voor niveaumeters in ATEX-uitvoering biedt HITMA Instrumentatie diverse Barksdale Bypass levelindicatoren en vlotterschakelaars. Een voorbeeld is de Barksdale UNS-VA/SB4. Deze vlotterschakelaar heeft een compacte constructie, is gemaakt van roestvrijstaal en leverbaar met vier kabellengtes. Deze niveaumeters zijn toepasbaar voor niveaumeting/bewaking in vloeistofgevulde tanks.

Procesindicatoren

Voor het gebruik in een uitgebreid temperatuurbereik levert HITMA Instrumentatie ook diverse ATEX-gecertificeerde procesindicatoren van Beka. Voorbeelden zijn Beka BA307E, Beka BA304E en Beka BA308E. Deze indicatoren zijn loop-powered en mogen in de Ex zone worden toegepast. Ze zijn leverbaar als paneel en veldmontage uitvoering.