HEVAMI toont nieuwe hardmetalen straalturbine op Surface.

De firma HEVAMI oppervlaktetechniek uit Veghel zal op de komende Surface in s’-Hertogenbosch een nieuwe hardmetalen straalturbine, type R410X, tonen van het fabricaat RUMP Strahlanlagen.

Voor de meeste werpstraalmachines volstaan de standaard straalturbines welke opgebouwd zijn uit gietstaal en/of gereedschapsstaal. Voor een aantal toepassingen is echter een hardmetalen turbine de betere oplossing. In veel gevallen gaat het hierbij om toepassingen waarbij men gebruik maakt van een agressief straalmiddel met een grote hardheid waardoor bij de inzet van een standaard turbine een extreme slijtage en daarmee korte standtijd van de onderdelen bereikt wordt. Omdat hardmetaal in vergelijk met gietstaal tot 20 maal langer mee gaat is dat de ideale oplossing voor deze toepassingen.

Naast de nieuwe hardmetalen straalturbine zal men verder een compacte hangbaan werpstraalmachine van Rump en een injectiestraalcabine van Auer tentoonstellen. Deze injectiestraalcabine is voorzien van een draaikorf voor het automatisch stralen van kleine delen welke echter ook makkelijk verwijderd kan worden zodat de cabine als een normale handstraalcabine benut kan worden. Daarnaast zal men een magnetische vloerreiniger demonstreren waarmee u gemakkelijk ferritisch straalmiddel of bijvoorbeeld spanen van de vloer kunt verwijderen.

De nadruk ligt tijdens de Surface beurs op straaltechniek maar voor al u vragen op het gebied van schuren, polijsten, ontbramen en richten bent u ook van harte welkom bij HEVAMI.

www.hevami.nl
Standnummer 474