HEVAMI introduceert compacte langbandschuurmachine op METAVAK.

HEVAMI oppervlaktetechniek zal op de komende METAVAK beurs een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer introduceren. De Duitse machinebouwer Kuhlmeyer brengt de machine op de markt onder de naam EBS Compact wat staat voor “één band schuurmachine compact”.

De machine is bedoeld als instapmachine naast de reeds bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. Zo is het nieuwe compacte langbandschuurmachine voorzien van diverse bestaande technieken welke zich in de praktijk reeds vele jaren bewezen hebben.

Zo is ook deze langbandschuurmachine voorzien van de voor Kuhlmeyer kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft en waardoor de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap welke naar keuze voorzien kan worden van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur.

De nieuwe EBS-Compact machine is de ideale machine voor het schuren van lasnaden en/of voor het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans.

Naast de introductie van compacte langbandschuurmachine zal er tevens een ML100 buizenschuurmachine van het fabricaat NS Maquinas worden gedemonstreerd. Middels het type ML100 kunnen bijvoorbeeld zowel ronde als ovale buizen bewerkt worden. De planetaire aandrijving maakt het mogelijk om zowel rechte als gebogen buizen te bewerken.

Verder wordt er een 300 mm brede CrossMaster ontbraammachine van het fabricaat Löwer gedemonstreerd welke de ideale machine is voor het ontbramen en afronden van kleine snijdelen. Omdat veel breedband ontbraammachines problemen hebben met het verwerken van kleine plaatdelen kiezen veel bedrijven ervoor om een dergelijke machine toe te voegen aan de reeds aanwezige ontbraammachines, maar dan om specifiek de kleine snijdelen te ontbramen.

Vanzelfsprekend kunt u middels video presentaties ook informatie krijgen omtrent de overige machine welke HEVAMI in het programma heeft zoals bijvoorbeeld: werpstraalmachines, straalkasten, straalmiddelen, breedbandontbraammachines, trommelontbraammachines, manuele- en automatische langbandschuurmachines, polijstmachines, afschuinmachines, richtmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

HEVAMI oppervlaktetechniek
http://www.hevami.nl
Tel: 0413-376602
METAVAK - Stand 113