Grote diameters draaien met de nieuwe Doosan Puma 1000

Specifiek voor het bewerken van metalen onderdelen voor onder meer luchtvaart-, scheepsbouw-, energie- en chemische-industrie, heeft Doosan Machine Tools de PUMA 1000 ontwikkeld; een grote draaimachine met een doorlaat van ø 560 mm en maximale bewerkingsdiameter van 1000 mm.

Met de PUMA serie, de zwaarste klasse draaimachines uit het leveringsprogramma van Doosan, biedt deze Zuid-Koreaanse machinefabrikant het hoogste vermogen en hoogste stabiliteit in zijn klasse. De machines van Doosan Machine Tools worden door Dormac in Nederland vertegenwoordigd.

De PUMA 1000 bewerkt grote onderdelen, zoals grote ringen, flenzen, rollen, assen en pijpen in de hoogste nauwkeurigheid tot een maximale bewerkingsdiameter van 1000 mm en een maximaal 2040 mm bewerkingslengte. Met name de doorlaat van maximaal 560 mm maakt de verwerking mogelijk van lange pijpen en assen voor o.a. offshore-installaties

High-output spindel

De bewerking van dergelijke grote onderdelen vraagt om een spil met zware snijcapaciteit. De PUMA 1000 is daarom uitgerust met een tweetraps versnellingsbak met een high-output spindel met een maximale uitgang van 75kW. De PUMA 1000 heeft daarmee de sterkste snijcapaciteit in zijn klasse en is tevens uitgerust met een 250 mm dikke opspanvlak op de turret voor plaatsing van de beitelhouders.

Hoge stabiliteit

De PUMA 1000 ontleent een hoge stabiliteit aan het zware machineframe van Meehanite gietijzer, toepassing van geharde boxgeleidingen en toepassing van servo-aandrijving, waardoor trillingen tijdens de zware draai- en freesbewerkingen tot een minimum worden beperkt, en een hoge stabiliteit tijdens zware bewerkingen wordt gegarandeerd. Het 45° schuin bed en volledige afdichting van bewegende delen in het machinecompartiment zorgen voor dat spanen snel en makkelijk worden afgevoerd.

Meer informatie: www.dormac.nl