Groei RoboJob leidt tot nieuwe banen

Dat RoboJob de laatste jaren een steile opmars heeft gekend, is ondertussen al wel geweten. Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg (BE) is nog maar een vijftal jaar commercieel actief, maar slaagde er toch in om zich op die korte periode te kronen tot marktleider in de Benelux. Met klanten verspreid over gans West-Europa, én ook in Australië en Nieuw-Zeeland, tracht RoboJob mee de basis te leggen voor een sterkere toeleveringsindustrie. De sterke groei van de Belgische automatiserings-specialist resulteert zo opnieuw in nieuwe vacatures bij RoboJob.

2015 werd opnieuw afgesloten met recordcijfers. RoboJob heeft zich in een mum van tijd kunnen opwerpen als dé specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series. Haar Turn- en Mill-Assist Series worden nu algemeen erkend als dé standaardproducten voor de automatisering van CNC-draai- en freesmachines. In de zomer van vorig jaar nog rondde RoboJob de kaap van 200 installaties af, een half jaar later staat de teller inmiddels al op 250. Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit.

“Maar zulke groei moet ook kunnen worden opgevangen in onze organisatie,” vertelt mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere. “Vorig jaar hebben we al 7 nieuwe collega’s mogen verwelkomen, en nu hebben we opnieuw 3 bijkomende vacatures opengesteld. Ondertussen zijn we een volwassen bedrijf geworden, waar we met een jong, dynamisch team hard timmeren aan nieuwe ontwikkelingen die het rendement, de flexibiliteit én de efficiëntie van onze klanten nog verder kunnen verhogen.”

In een periode van 5 jaar heeft RoboJob zijn klantenbestand aanzienlijk zien groeien en maakt het zich klaar voor verdere uitbreiding. Hiermee gepaard is ook het aantal werknemers verdrievoudigd in enkele jaren tijd.

“De focus binnen ons bedrijf ligt voornamelijk op R&D en Service. Daarom werven wij nu opnieuw 2 technische profielen aan die mee voor de inbedrijfsstelling van onze robotinstallaties zullen zorgen en ons service apparaat in West-Europa verder kunnen uitbouwen”, vertelt zaakvoerder Helmut De Roovere. “Een goed service apparaat is een absolute must voor onze klanten. Vaak krijgen wij door deze nauwe samenwerking tussen de klant en onze service mensen nieuwe ideeën die wij succesvol trachten om te zetten in uitbreidingen. Hiervan getuigen onze laatste uitbreidingen, zoals de Wenteleenheid, de Assenoptie en de Pallet-Load en -Unload functies.”

Door de grote orderintake zet RoboJob verder in op een stabiele en robuuste organisatie. “Hiervoor zoeken we een operationeel manager, die onze organisatie verder kan uitbouwen en klaarstomen voor een volgende groeifase.” Met de nieuwe vacatures onderstreept RoboJob de doelstellingen om ook de komende jaren verder te groeien. De nieuwe collega’s komen er terecht in een dynamisch, jong en gedreven team in de boeiende en innovatieve omgeving van een groeibedrijf.
 

Voor meer informatie over RoboJob klikt u hier