Gecertificeerde ASME BPE kwaliteit voor Dockweiler BPE producten

Sinds begin dit jaar is Dockweiler AG als eerste en enige de gecertificeerde producent van RVS buizen en fittingen volgens de ASME BPE specificatie in Europa. Met dit certificaat van de Amercan Society of Mechanical Engineers (ASME) is Dockweiler voortdurend bezig om de hoge kwaliteitsstandaard van het bedrijf te ontwikkelen en te verbeteren.

“Elke buis en fitting wat uitgeleverd wordt volgens de ASME BPE standaard zal naast de BPE markering ook aanvullend worden gemarkeerd met het ASME BPE logo” aldus aangekondigd door de CEO Christian Behrens tijdens een bedrijfsbijeenkomst.

Op dit moment is de ASME BPE standaard wereldwijd geaccepteerd in 113 landen en de gecertificeerde Dockweiler producten die voldoen aan deze ASME BPE standaard geeft de gebruiker de maximale voorgeschreven product veiligheid in deze wereldwijde markt.

Het Noord-Duitse bedrijf produceert RVS buizen en fittingen voor vloeistoffen in de biotechnologische, cosmetische en farmaceutische industrie volgens de ASME BPE code sinds 2002. Uiteindelijk heeft het ASME BPE audit team de Dockweiler BPE product specificatie en alle benodigde productie stappen geïnspecteerd. Dit heeft geleid tot het uitgeven van het certificaat voor de productie van buizen en fittingen voor materialen UNS S31603 en andere legeringen zoals 1.4435 die overeenstemmen met de legeringen die worden vermeld in de ASME BPE part “MM”.

Bedrijfsprofiel:

Dockweiler AG is een wereldwijde leverancier van RVS buissystemen en custom-made producten voor productie faciliteiten in de semiconductor- en farmaceutische industrie, biotechnologische industrie en de solar industrie. De core business van het bedrijf is de ontwikkeling van installatie oplossingen voor hoog zuivere vloeistoffen en gassen en de toepassingen hiervan in research projecten en High-Tech industrieën.

Vandaag de dag heeft het bedrijf in zijn hoofdvestiging in Neustadt-Glewe zo’n 200 medewerkers in dienst en heeft het dochter ondernemingen in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Thailand, daarnaast wereldwijd meer dan 30 verkoopkantoren. Meer dan 1 op de 8 medewerkers van Dockweiler AG is betrokken bij de afdeling kwaliteitswaarborging.