Fronius op Schweissen und Schneiden 2017

Lassen in een gedigitaliseerde wereld!

Tijdens de beurs Schweissen & Schneiden 2017 in Düsseldorf (25 – 29 september) krijgt Fronius de kans om zijn focus op digitalisering te benadrukken. Eén van de belangrijkste thema's op de beursstand van het bedrijf zullen de uitdagingen en oplossingen op het gebied van thermisch verbinden binnen het kader van Industrie 4.0 zijn. Fronius zal zijn digitaliseringsoplossingen presenteren, waaronder het gegevensbeheersysteem WeldCube dat voor de verzameling en analyse van lasgegevens kan worden gebruikt. Daarnaast zal ook het LaserHybrid-lasproces worden getoond. Dit proces combineert de voordelen van laser- en MIG-lassen en kan ook worden gebruikt met het intelligente TPS/i-platform. Met ArcTig presenteert Fronius een TIG-oplossing voor gemechaniseerde toepassingen waarmee hoge lassnelheden kunnen worden gerealiseerd. Van zijn lassystemen zal Fronius de nieuwe TIG-reeks introduceren, bestaande uit de MagicWave 190, TransTig 230i en MagicWave 230i, die optimaal geschikt is voor de hoge eisen die aan de kwaliteit van lasnaden wordt gesteld. Ook de flexibele allrounder, de TransSteel 2200, zal de bezoekers imponeren. Dankzij het lage gewicht en de geschiktheid voor drie lastechnieken, kan dit multitalent vrijwel elke lasuitdaging aan. Het team voor lasautomatisering zal de nieuwste generatie Langsnaadlasmachines voor het MIG/MAG-lassen en laskoppen voor orbitaal lassen presenteren. Naast het introduceren van innovaties op het gebied van gerobotiseerd, handmatig, weerstand- en automatisch lassen, hebben de experts van Fronius ook voldoende tijd om met bezoekers te spreken en eventuele vragen te beantwoorden. Bezoekers kunnen tijdens lasdemonstraties tevens met eigen ogen zien hoe de lassystemen en stroombronnen van Fronius werken.


Het documenteren, visualiseren en analyseren van lasgegevens wordt in talloze productieprocessen steeds belangrijker. Met het gegevensbeheersysteem WeldCube, dat voor het eerst ook als onsite variant (d.w.z. als pure softwareoplossing) wordt gepresenteerd, biedt Fronius de mogelijkheid om lasgegevens van verschillende stroombronnen te registreren, te analyseren en te evalueren. Hiermee kan de gebruiker potentiële optimalisatiemogelijkheden in laslijnen identificeren. Ook op het gebied van trainingen voor lassers introduceert Fronius nieuwe technologieën. De “Virtual Welducation” app van het bedrijf biedt hiervoor een amusante aanpak met spellen, een quiz en een augmented reality toepassing.

ArcTig– de gemechaniseerde TIG-oplossing levert hoogwaardige resultaten bij hoge lassnelheden.

Om te kunnen voldoen aan de eisen van steeds snellere productieprocessen en tegelijkertijd toenemende verwachtingen aan de kwaliteit van robotlassen, biedt Fronius het LaserHybrid-lasproces aan. Hierbij worden de voordelen van MIG- en laserlassen gecombineerd. LaserHybrid kan tevens worden gebruikt met de voordelen van het intelligente TPS/i-platform. Gebruikers profiteren hierdoor van een nieuwe, modulaire stroomvoorzieningstechnologie en nieuwe eigenschappen en processen. Fronius heeft ook een gemechaniseerde toepassing voor TIG-lassen ontwikkeld. Hiermee wordt gestreefd naar een hoge efficiëntie zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de lasnaad: door de inzet van ArcTig worden het voorbereidende werk en nabewerkingen aanzienlijk verminderd. Bovendien biedt het lasproces veel hogere lassnelheden dan bij TIG-lassen.


WeldCube– gegevensbeheersysteem voor het registreren, analyseren en evalueren van lasgegevens van meerdere stroombronnen.

Fronius zal in Düsseldorf tevens een nieuwe productreeks voor handmatig TIG-lassen presenteren. De MagicWave 230i en de TransTig 230i zijn de eerste stroombronnen van de fabrikant die via Bluetooth, wifi en NFC-technologie met andere apparaten kunnen communiceren. Handmatige lassystemen zijn immers geen uitzondering als het gaat om de vraag naar meer connectiviteit. De TIG-oplossingen – the MagicWave 190 en 230i, en de TransTig 230i – zijn ideaal voor toepassingen waarbij een hoogwaardige lasnaad en een perfect uiterlijk zijn vereist. Een andere innovatie van het bedrijf stelt gebruikers in staat om diverse dagelijkse uitdagingen op een flexibele manier aan te pakken: de TransSteel 2200 combineert MMA-, MIG/MAG- en TIG-lassen in één apparaat waardoor het perfect is voor gevarieerde taken. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk, robuust en duurzaam en is met een gewicht van slechts 15,5 kg één van de lichtste stroombronnen voor handmatig lassen.

Deze nieuwe oplossingen zullen van 25 tot 29 september worden gepresenteerd op de beurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf (hal 10, stand F22/H22).

www.eqin.eu