Fabory lanceert innovatie voor RVS markt - vastvreten van RVS materiaal verleden tijd

De RVS markt is een nieuwe en erkende norm op het gebied van het bevestigen van materialen rijker. Fabory introduceert dit voorjaar Lubrinox fasteners, bouten en moeren die zijn voorzien van een high-end smeercoating. De fasteners werden ontwikkeld op basis van de wensen die bedrijven hebben ten aanzien van bevestigingsmaterialen.


De innovatieve fasteners helpen met het verkorten van de montagetijd, want losse smeermiddelen zijn niet meer nodig. Lubrinox fasteners voorkomen dat de binnen- en buitendraad van een RVS verbinding aan elkaar vastvreten. De kwaliteit van de verbinding is gegarandeerd, want de coating zorgt voor een duurzame smering in de schroefdraadverbinding. Zonder dat mensen op de werkvloer daar iets voor hoeven doen. Demontage verloopt al net zo soepel. Voorbij zijn lastige en gevaarlijke situaties die ontstaan door bouten en moeren die niet meer loskomen, afbreken of moeten worden doorgeslepen.

Branches
De smering die voor verkoop bij Fabory op de fasteners wordt aangebracht, is FDA-goedgekeurd. Daarmee zijn de Lubrinox fasteners een perfecte keuze voor machinefabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie en ook in branches zoals:
 

  • procesindustrie
  • staalconstructie
  • elektrische apparatenbouw
  • medische industrie
  • algemene machinebouwBesparing van 1.700 werkuren
Producenten gaan het koudlassen van RVS bouten en moeren vaak tegen door het gebruik van een montagepasta. Het handmatig aanbrengen vergt extra tijd en onderdelen en handen moeten na gebruik worden gereinigd. Met het gebruik van Lubrinox besparen producenten gemiddeld 25 seconden per boutverbinding. Dat betekent voor een middelgrote machinefabriek een besparing van zo'n 1.700 werkuren per jaar.

Alternatief voor smering op bouten
Het ontwerp- en productiebedrijf Geelen Counterflow uit Haelen was één van de eerste bedrijven die ging werken met Lubrinox. Vanwege een intensief gebruik van RVS fasteners, zocht het bedrijf een kostenbesparend alternatief voor een smering op bouten. Een coating die medewerkers op de werkvloer voorheen gebruikten, was een stuk dikker. Zo’n dikke laag hebben de Lubrinox fasteners van Fabory niet nodig. René Derckx, technisch inkoper bij Geelen Counterflow: “Een dikke laag maakt het lastiger om schroeven met de hand in te draaien. Ze worden erg vettig. Als je kracht moet gebruiken, glijd je met je vingers over de zeskant heen. Met Lubrinox heb je dat niet.”

Smeermiddelen kopen overbodig
Juriaan van der Sluijs werkt als Senior Tactical Buyer bij Viscon. Het bedrijf is gespecialiseerd in het automatiseren van processen voor de voedingsmiddelenindustrie. Van der Sluijs: “In het ontwerp van onze machines, kijken we waar we processen voor klanten nog efficiënter kunnen inrichten. Een tijdige levering van fasteners van hoge kwaliteit helpt daar enorm bij.” Voor Viscon zit de grootste reden voor het gebruik van Lubrinox in tijdsbesparing en het maken van een efficiencyslag. “Dankzij Lubrinox hoeven we geen smeermiddelen te kopen en handmatig aan te brengen.”

(tekst gaat door onder de foto)Relevant zijn voor branches
Jos Lavrijsen, product category manager bij Fabory voegt daar aan toe: “Door goed te luisteren naar klanten in specifieke marktsegmenten, kunnen we ons assortiment nog relevanter maken voor die specifieke branches. In goede samenwerking met gespecialiseerde partners hebben we Lubrinox ontwikkeld.”

Lubrinox bevestigt dat bedrijven goed zitten bij Fabory
Lubrinox is een innovatie van Fabory en wordt standaard geleverd met alle vertrouwde meerwaarde en services. We adviseren u graag over de oplossingen die aansluiten bij uw montage- en productieproces en zorgen ervoor dat u altijd over precies de gewenste hoeveelheden bevestigingsmaterialen beschikt. Met Fabory als uw partner in voorraadbeheer, logistiek en productie kan het werk altijd doorgaan. Voortaan gesmeerder dan ooit.
 
Op de website van Fabory vindt u alle voordelen van Lubrinox en de bestsellers overzichtelijk bij elkaar.