EQIN introduceert de Fronius TransSteel 2200 in Nederland

Praktische en robuuste alleskunner

Het lassen van staal vereist een stabiel en betrouwbaar lasapparaat. Eén welke onder zware omstandigheden, zoals op bouwplaatsen en in de metaalbewerking, feilloos werkt. Met de Fronius TransSteel 2200 introduceert EQIN in Nederland de eerste enkelfasige stroombron die MIG/MAG lassen, TIG lassen en elektroden lassen (MMA), combineert.

Met de TransSteel 2200 brengt Fronius de krachtigste 230 Volt lasmachine op de markt. Met een maximale lasstroom van 210A bij 30 procent inschakelduur (over 10 minuten en bij 40°C gemeten) en 150A bij 100 procent inschakelduur kunnen lasdraden van 0,6 tot 1,2 mm probleemloos verlast worden. Deze TransSteel heeft ook een tweede gasmagneetklep die het gemakkelijk maakt om van MIG/MAG naar TIG over te schakelen. Nog een voordeel is het gebruiksgemak. De TransSteel 2200 kan snel en intuïtief worden bediend. In slechts drie stappen is het mogelijk om perfecte lassen te maken.

Super laseigenschappen
De TransSteel 2200 is een allrounder die met z’n 15 kilogram voorbestemd is voor mobiel gebruik. Deze Fronius overtuigt ook door zijn robuuste behuizing. Een groot pluspunt van de nieuwe stroombron is de verscheidenheid aan lasprogramma’s (26) voor staal en RVS maar onder andere ook voor aluminium en koper-siliciumlegeringen. Deze robuuste allrounder beschikt over super laseigenschappen. Zo beschikt hij over een innovatieve slimme functie om bij tijdelijk te lage lasstroom of lange verlengkabels toch optimaal te blijven functioneren. De automatische Power Factor Correction (PFC) regelt het stroomverbruik en zorgt ervoor dat het beschikbare vermogen efficiënt wordt gebruikt. Hierdoor hebben de apparaten een groot bereik en geven ze de lasser veel flexibiliteit.

Verder heeft het apparaat een spot- en intervallasfunctie. De intervallasfunctie zorgt voor de perfecte regeling van warmte inbreng bij het lassen van dunne plaat in bijvoorbeeld de carrosseriebouw gecombineerd met een mooie naadoptiek.
Het draadaanvoersysteem van de TransSteel 2200 is makkelijk toegankelijk en daardoor eenvoudig aan te passen naar de gewenste draaddiameter. Het systeem is zowel geschikt voor 1 kilogram (D100) als 5 kilogram (D200) spoelen lasdraad.

De nieuwe alleskunner wordt geleverd met een professionele lichtgewicht lastoorts voorzien van een ergonomische handgreep en duurzame slijtonderdelen. Bijzonder is dat het mogelijk is om met deze toorts ook aluminium te lassen. Door de Fronius System Connector (FSC) is de toorts eenvoudig te (de)monteren.

Award voor voorsprong in kwaliteit
Fronius is onlangs voor de TransSteel 2200 onderscheiden met de Plus X award, één van de bekendste internationale design- en innovatieprijzen. Ze ontvingen de award in vijf van de zeven categorieën, namelijk innovatie, hoge kwaliteit, ontwerp, gebruiksgemak en functionaliteit.