Elektropolijsten voor de kunst door Packo Surface Treatment

Recent heeft Packo Surface Treatment een mooie elektropolijst opdracht afgewerkt voor een kunstenaar die uitsluitend in metaal werkt. Het betreft hier een serie dieren gemaakt op ware grootte in RVS 316L plaatmateriaal : leeuwen, herten, everzwijnen en panters. Dit project toont mooi de veelzijdigheid en toepasbaarheid van RVS. Het elektropolijsten heeft als doel de corrosiebestendigheid van deze beelden passend te maken voor buiten-toepassing.

Door zwavel in de lucht heeft RVS 316 de neiging om in buiten-toepassing, relatief snel vlekvorming en corrosie te vertonen. Het elektropolijsten verdubbelt de pitting-potentiaal van RVS 316, dus verhoogt in sterke mate de corrosieweerstand.

Packo Surface Treatment is gespecialiseerd in diverse behandelingen voor RVS. De meerwaarde van de behandelingen situeren zich op het vlak van anti-kleef, gemakkelijk reinigbaar, hygiene, vermijden van bacteriegroei, vermijden van MIC, micro-ontbramen, verminderde wrijvingsweerstand, gepaste ruwheid realiseren, verbeterde slijtageweerstand, verminderen van statische lading, vermijden van zwartafgifte, verbeterde corrosieweerstand,….voor zowat alle denkbare toepassingen. Alle behandelingen zijn FDA en EHEDG compatibel.

Marc Quaghebeur
Packo Surface Treatment
marc.quaghebeur@packo.com