Elektrolytisch polijsten in één dag!!

De Heleon Group beschikt over een installatie voor elektrolytisch polijsten van roestvrijstalen onderdelen zoals, fittingen, afsluiters en andere werkstukken. Het elektrolytisch-polijsten wordt in eigen beheer uitgevoerd. Heleon kent als geen ander de eisen van de Farmaceutische industrie en biedt hiermee naast slijp-, polijst- en speciaal laswerk een adiitionele behandeling. We kunnen werkstukken polijsten met de volgende afmetingen: Lengte:500 mm Breedte: 300 mm. Hoogte: 250 mm.

Elektrolytisch polijsten is een elektrochemisch proces waarbij materiaal wordt verwijderd van een metalen werkstuk.

Het elektrolytisch polijsten gebeurd door het plaatsen van het werkstuk in een bad met elektrolyt een bad met een geleidende vloeistof. Tussen de kathoden en het anodische werkstuk wordt een elektrische spanning aangelegd. De spanning dwingt de metaalionen van het oppervlak van het werkstuk naar de kathoden te verplaatsen. Hierdoor verdwijnen de oneffenheden van het oppervlak, dat daardoor gladder wordt.

Tijdens het proces van elektrolytisch polijsten van roestvaststaal ondergaat het oppervlak een aantal veranderingen:

IJzer in het oppervlak lost veel sneller op dat nikkel. Hierdoor ontstaat een oppervlak met een hoog nikkel gehalte met een verbeterde corrosiebestendigheid.

Ook worden alle eventuele verontreinigingen, ontstaan door slijpen of handmatig polijsten, uit het oppervlak opgelost en wordt het oppervlak passief.

Als het oppervlak mechanisch gepolijst is, of gedraaid dan vertoont dit een grillige en puntige structuur, na elektrolytisch polijsten heeft het oppervlak een egale, glooiende, structuur. Hierdoor heeft het elektrolytisch gepolijste oppervlak veel minder kans op bacteriegroei.

Vanwege het elektrolytische proces dient men rekening te houden met een regelmatige stroomverdeling over het product. In hoeken en doorlaten zal de polijstende werking minder zijn, om deze plaatsen optimaal te polijsten worden hulpkathoden aangebracht welke elektrisch geïsoleerd zijn van het product. Hierdoor kunnen wij garanderen dat alle product contact oppervlaktes goed worden gepolijst.