Eerste SKG-certificaat voor aluminium- en staalconstructies overhandigd

Op 20 juni jl. ontving Jeroen Brouwer, directeur bij H.J. Metaalbewerking, uit handen van Sander Luiten, commercieel manager bij SKG, het eerste SKG-Certificate of Conformity voor aluminium- en staalconstructies. Dit certificaat geeft aan dat het bedrijf voldoet aan de eisen van de NEN-EN 1090. Vanaf 1 juli 2014 is CE-markering volgens deze norm verplicht voor constructieve delen van staal en aluminium voor bouwtoepassingen.

Om producten te voorzien van CE-markering moet een bedrijf beschikken over een Certificate of Conformity. Het kwaliteitssysteem van het bedrijf, ook wel de ‘factory production control’ (FPC) genoemd, moet dan allereerst voldoen aan de eisen van de NEN-EN 1090. Dit systeem moet vervolgens door een Notified Body zoals SKG gecertificeerd worden. Tijdens een documentatie-beoordeling en een audit op locatie stelt SKG vast of het FPC-systeem voldoet aan de eisen uit NEN-EN 1090. Bij een positief resultaat krijgt het bedrijf het Certificate of Conformity. Het bedrijf is nu klaar om de producten te voorzien van de verplichte CE-markering en de klant de prestatieverklaring (DoP) te verstrekken.

SKG is al meer dan 35 jaar een keuringsinstituut voor bouwproducten. Als onafhankelijke, door Europa aangewezen Notified Body (NB 0960) is SKG erkend om certificatie, beproevingen en keuringen te mogen uitvoeren in het kader van CE-markering. SKG is een stichting en heeft geen winstoogmerk. De organisatie is opgericht door de industrie zelf om de prestaties en de veiligheid van industrieel vervaardigde producten en diensten in relatie tot de gebouwschil duurzaam te waarborgen. SKG is een onderdeel van SKG-IKOB Certificatie BV.