EDI via SCSN netwerk voor klanten VAN RAAK STAAL

22 december 2022

Het snelst groeiende netwerk voor data uitwisseling

Een multinational uit de Brainport regio wil uiteindelijk ook digitaal verbonden zijn met het diepste makers niveau, tot soms wel 4 of 5 tiers diep. In die lagen met kleine, innovatieve maakbedrijven bevinden zich voor VAN RAAK STAAL als relatief kleine regionale groothandel veel - potentiële - klanten. “Zaak dus dat zij ook mee kunnen schakelen via een standaard. En dan helpt het wel als wij dit mede omarmen en kunnen faciliteren”, zegt Martin Suijker, algemeen directeur bij VAN RAAK. 
 
 
Vanaf de aftrap van het TNO initiatief “Schakels in de keten” in september 2017 is VAN RAAK STAAL betrokken geraakt bij wat nu uitgegroeid is tot het SCSN netwerk. “Destijds een vrijblijvende uitnodiging, gaandeweg een initiatief waar we niet meer omheen willen en kunnen”, vertelt Suijker. “Het idee, samen de best genetwerkte fabriek ter wereld maken waar mensen en bedrijven continu kunnen door ontwikkelen, sprak ons direct aan.” 
 
De digitaliseringsslag in de toelever keten heeft vele positieve onderdelen. Datadelen oftewel de data 1 keer intypen geeft voordelen in termen van snelheid, accuratesse en hiermee het verminderen van de potentiële foutenlast en naderhand de vele correcties daarop. Rob de Beule, per oktober 2022 general director van Stichting SCSN, licht toe: “Ook voorkomt een SCSN verbinding dat er misstanden ontstaan tussen ketenpartners in termen van woordelijke- en verbale communicatie. Een digitaliseringsprogramma binnen een productiebedrijf kent vele aspecten. SCSN kan hier zeker een grote bijdragen in leveren.”
 
Momenteel ondersteunt VAN RAAK al 5 SCSN berichten, te weten order, orderbevestiging, vrachtbrief, factuur en prijscatalogus. “Wij houden enerzijds de ontwikkelingen bij SCSN en anderzijds de behoeften bij onze klanten en leveranciers goed in de gaten. Hieruit volgen ongetwijfeld nieuwe innovaties”, zegt Suijker. Voor De Beule sluit dit prima aan bij de ambities van Stichting SCSN: “voor 2023 ligt onze focus op het verder bekendmaken en uitrollen van SCSN met onze relaties, met volle ondersteuning van het SCSN-team.” 
 
VAN RAAK STAAL
www.vanraakstaal.nl/scsn 
 
 
 
Over VAN RAAK STAAL
De VAN RAAK STAAL vestigingen in Tilburg, Oss, Duiven, Barneveld, Roermond, Asten (Janssen Staal) en Wijchen (Stainless) zijn klantgerichte, voorraadhoudende groothandelaren in staal, rvs en aluminium. De groep combineert inkoopkracht met de wil, de leverancier te zijn die het dichtst bij haar klanten staat.