ECN breidt material testing uit naar High Tech Campus

ECN zoekt zijn klanten op en breidt materiaalkundig onderzoek uit naar de locatie op de High Tech Campus in Eindhoven. In die regio is veel innovatieve maakindustrie gevestigd en vindt veel ontwikkeling van nieuwe high-tech producten en processen plaats. Bedrijven stellen daarbij zware eisen aan de materialen die gebruikt worden. Met de uitbreiding van materiaalonderzoek naar Eindhoven kan ECN deze bedrijven nog beter van dienst zijn.

In de laatste maanden is geïnvesteerd in faciliteiten en personeel om de industrie in de regio Eindhoven van materiaalkundig advies te voorzien. In Eindhoven biedt ECN zijn klanten nu dezelfde mogelijkheden als in Petten, maar dan “om de hoek”.

Met state-of-the-art apparatuur levert ECN advies op het gebied van schade, corrosie, materiaalkunde, verbindingstechniek en procesoptimalisatie. De specialisten op de twee locaties in Eindhoven en Petten bestrijken een enorm expertisegebied. Met materiaalonderzoek achterhalen zij probleemoorzaken en adviseren daarnaast over mogelijke oplossingen.

ECN helpt bedrijven zo om schade aan installaties te voorkomen, maar ook om uitdagingen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en processen te tackelen. Met de faciliteiten in Eindhoven is uitgebreide materiaalkarakterisering mogelijk. Daarnaast kan ECN snel (binnen enkele dagen) vaststellen of in een (nieuw) product of proces corrosie zal optreden. Dit helpt bij materiaalkeuze en bij het bepalen van het meest effectieve productieproces voor een nieuw product.

ECN op Precisiebeurs 2013

Wilt u meer weten over onze services en expertise? Kom dan naar de Precisiebeurs 2013 in Veldhoven, de vakbeurs en het congres voor meten, micro-bewerken, motion control en engineering, op 3 en 4 december a.s. U vindt ECN in stand nr. 131. Meer informatie vindt u op www.precisiebeurs.nl.

Over ECN   

ECN is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland op energiegebied. Het heeft een sterke internationale positie op het gebied van zonne-energie, windenergie, beleid- en strategiestudies, biomassa, energie efficiency en milieuonderzoek. Hier wordt kennis en technologie ontwikkeld met en voor de markt die een transitie naar een duurzame energiehuishouding mogelijk maken. ECN richt zich met het energieonderzoek op een duurzame energievoorziening: veilig, efficiënt, betrouwbaar en milieuvriendelijk. Daarbij voert ECN ook onderzoek uit naar toekomstmogelijkheden en economische achtergronden op energiegebied. ECN heeft vestigingen in Petten, Amsterdam, Eindhoven, Wieringermeer, Brussel en China. Meer informatie is te vinden op www.ecn.nl