Drie functie’s, één machine: Metabo presenteert accu-tapmachine met extra boor- en schroeffunctie

 Het snoerloze multitalent GB 18 LTX BL Q I is de eerste accu-aangedreven tapmachine met boor- en schroeffunctie op de markt. Metabo biedt de metaalprofessionals daarmee een compacte en krachtige oplossing voor talrijke toepassingen.  

Nürtingen: Met 's werelds eerste accu-tapmachine met extra boor- en schroeffunctie breidt de fabrikant van elektrische gereedschappen uit het Duitse Nürtingen zijn brede programma accu-machines met een mobiel multitalent uit. Professionals uit industrie en metaalbewerking kunnen met de nieuwe tapmachine GB 18 LTX BL Q I nu met slechts één machine boren, schroeven en schroefdraad snijden. Metabo combineert daarmee drie functies in één machine, zonder concessies te doen. Zo boort de snoerloze tapmachine efficiënt gaten tot 13 mm diameter in metaal en snijdt na snel wisselen van gereedschap nauwkeurig inwendige schroefdraad. De gepatenteerde draadsnij-boorhouder heeft een vierkant-opname  voor tappen met maten M8 tot M12, om te voorkomen dat de tap slipt en het gereedschap of werkstuk beschadigd.       

Professionals kunnen in de speciale boorhouder echter ook kleinere tappen en cilindrische boren van 1,5 tot 13 mm inspannen. Bijzonder praktisch daarbij is dat de snelspan tap-boorhouder met alle Metabo Quick-machines te combineren is.

Veelzijdig inzetbaar en eenvoudig te bedienen

De GB 18 LTX BL Q I is niet alleen mobiel en veelzijdig, maar ook zeer materiaal besparend. Door slechts te drukken en te trekken wisselt de gebruiker in de tap-modus met draaiende motor slijtagevrij van draairichting. Op deze wijze tapt de professional het schroefdraad niet alleen snel en zonder onderbrekingen maar reinigt vooraf geboorde en reeds gelakte gaten ook bijzonder tijdsbesparend van verf en poedercoating.  Een ander voordeel: In de tapmodus is het koppel via het stelwiel met tien standen zeer fijn in te stellen zodat de professional voor iedere toepassing het juiste koppel kan kiezen. Wisselt de gebruiker in de schroefmodus, dan kan hij met het tienstanden stelwieltje  zoals gebruikelijk ook kleine schroeven seriematig vast schroeven. Met de impulsfunctie kan op gladde oppervlakken nauwkeurig worden aangeboord of vastzittende schroeven worden losgedraaid.  

De nieuwe 18-Volt-machine wordt aangedreven door een krachtige koolborstelloze motor. De efficiënte motor en compacte accu-pack maken de nieuwe tapmachine extreem licht en duurzaam. Met de hoge toerentallen van 600 omwentelingen per minuut in de eerste stand en 2.050 omwentelingen in stand twee, is men zowel bij het boren van gaten en snijden van schroefdraad als ook bij het schroeven zeer snel klaar. In het Pick+Mix systeem is de machine ook met de nieuwe, innovatieve LiHD-accupacks te combineren die een duidelijke plus aan kracht en looptijd bieden. Als alternatief kan men de tapmachine met Pick+Mix ook zonder accu-packs en lader aanschaffen of hun individuele set van machine, accu-packs en laadapparaat en transportoplossing samenstellen.  

Met de nieuwe accu-tapmachine GB 18 LTX BL Q I van Metabo tappen en reinigen gebruikers schroefdraad bijzonder nauwkeurig en tijdbesparend. Gelijktijdig biedt de machine alle functies van een sterke boor-schroefmachine.  Professionals uit de metaal- en metaalindustrie kunnen met de nieuwe accu-tapmachine GB 18 LTX BL Q I van Metabo met slechts één machine boren, schroeven en schroefdraad snijden.  

 

Metabo Nederland bv

Tel:    0346-259060

www.metabo.com