Dormer Pramet introduceert een gloednieuwe serie frezen en wisselplaten voor het efficiënt vlakfrezen van roestvast staal.

Dormer Pramet introduceert een gloednieuwe serie frezen en wisselplaten voor het efficiënt vlakfrezen van roestvast staal.
 

Deze veelzijdige serie omvat OEHT achtkantige wisselplaten voor een snijdiepte van 4 tot 10 mm, REHT ronde en XEHT wiper-wisselplaten. 

 

Door de toepassing van acht snijkanten – het hoogste beschikbare aantal voor positieve wisselplaten – biedt de nieuwe serie de klant een efficiënte oplossing. Met de wiper-wisselplaat beschikt de klant over een gereedschap dat een ongekende voedingssnelheid levert en het oppervlak perfect afwerkt. 
 

De S45OE, de nieuwe dubbel positieve 45°-frees van Pramet, is verkrijgbaar tot een diameter van 200 mm en is voorzien van inwendige koelkanalen. 

Dankzij het universele ontwerp kan één en dezelfde freesbody zowel gebruikt worden met achtkantige wisselplaten voor vlakfrezen als met ronde wisselplaten voor vlak- en kopieerfrezen.


De nieuwe wisselplaten kunnen zelfs gebruikt worden op machines met een beperkt vermogen en hebben in combinatie met een nieuwe freesbody een hoge verspaningscapaciteit bij een lage snijkracht. Ook de kans op trillen is afgenomen, wat bij het bewerken van kostbare onderdelen een belangrijke factor is. 


Bij de OEHT-wisselplaten zijn drie nieuwe positieve geometrieën – MF, MM en M – geïntroduceerd voor uiteenlopende snijomstandigheden. 


MF is een scherpe en zeer positieve geometrie voor de nabewerking van roestvast staal, constructiestaal en non-ferrometalen. MM is een scherpe en positieve geometrie voor de bewerking van roestvast steel bij middelzware snijomstandigheden.  

M is een positieve geometrie met stabilisator die geschikt is voor zware snijomstandigheden in materialen zoals zacht staal en harder roestvast staal.   ​


Dormer Pramet, tel +31 10 208 02 40