Digitaal handboek "Materiaalgebruik in maritieme omgevingen"

Digitaal Handboek Materiaalgebruik in Maritieme omgevingen nu beschikbaar! Het Digitale Handboek Materiaalgebruik in Maritieme omgevingen is nu te vinden op ALURVS.nl, het online platform voor de Aluminium, Roestvast en Staal branche. Dit handboek is essentieel voor professionals in de maritieme sector.


Download hier de ALURVS.nl app om deze uitgave op uw tablet of telefoon te kunnen lezen


Wat kun je verwachten?
In dit handboek behandelen we diverse relevante onderwerpen voor de maritieme sector, waaronder:

  • Gebruik van metalen en legeringen
  • Materiaalselectie voor reiniging van scheepsuitlaatgassen
  • Corrosiepreventie door biofilms
  • Behandeling en onderhoud van Cunifer
  • Het lassen van conventioneel RVS, Hoog corrosievaste legeringen en hogetemperatuurlegeringen


Dit zijn enkele voorbeelden van de onderwerpen die besproken worden. Het handboek biedt waardevolle informatie voor het maken van geïnformeerde keuzes in de maritieme omgeving.


Waarom is dit handboek waardevol?
De maritieme sector vereist materialen die bestand zijn tegen zware omstandigheden zoals zout water en temperatuurschommelingen. Verkeerde keuzes kunnen leiden tot slijtage, corrosie en falen, wat kostbare reparaties en gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Het handboek biedt toegang tot de nieuwste inzichten en best practices, samengesteld door experts, en helpt bij het maken van de juiste materiaalkeuzes.


Voor wie is dit handboek bedoeld?
Geschikt voor een brede doelgroep binnen de maritieme sector, waaronder engineers, ontwerpers, inkopers en projectmanagers. Het biedt ook waardevolle inzichten voor studenten en docenten in maritieme opleidingen.

Klik op de banner om de uitgave te openen