CORROSIEBESTENDIGHEID RVS 304 - The Stainless Solutions Group BV

Aan de kust in Belgie (zee, zout, zon, water, wind, etc.) is door een klant van ons in 2014 een RVS 304 geslepen K320 speeltoestel geïnstalleerd, wat binnen enkele weken aanzienlijk ‘roestbruin’ verkleurd was als gevolg van corrosie.

Deze onderdelen zijn in januari 2015 bij The Stainless Solutions Group (Hygienic Surface Treatments) behandeld met het SUBLIMOTION-process om de corrosie te verwijderen en het RVS 304 corrosiebestendig te maken. Dit ter voorkoming van nieuwe corrosie. Vervolgens is het geheel weer gemonteerd op locatie.


Evaluatie huidige situatie

Begin februari 2016 is er een bezoek gebracht aan dit speeltoestel. Wat direct opviel is het hydrofobe karakter van het RVS 304 met waterafstotende eigenschappen. De vliegroest van destijds is duidelijk verdwenen en binnen 1 jaar niet teruggekeerd!

Conclusies

De eigenschappen van RVS 304 geslepen buis/koker, behandeld bij de Stainless Solutions Group zijn erg goed waardoor dit proces ten aanzien van de corrosiebestendigheid een aanzienlijke verbetering is en een alternatief kan zijn/worden van het duurdere RVS 316.

Mocht u hier verder nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem gerust contact met ons op!

The Stainless Solutions Group BV
0031 (0)183 449841
http://www.stainlesssolutionsgroup.com
info@stainlesssolutionsgroup.com