Cebora introduceert lassen met de Speed Star technologie

Laskar las- en snijtechniek, importeur van Cebora las- en snijapparatuur, heeft haar assortiment uitgebreid met drie modellen uit deze nieuwe generatie synergische MIG/MAG lasapparatuur.

De geavanceerde Speed Star technologie, waarbij een uiterst efficiënt en gemodificeerd kortsluitboogproces met een hoge energiedichtheid word gecombineerd, levert belangrijke voordelen op ten opzichte van het conventioneel kortsluitboog MIG/MAG lassen.

30% hoger rendement


Door de Speed Star technologie is het mogelijk om de draadsnelheid (Amp) tot zelfs 30% te verhogen zonder dat het voltage verandert. Het rendement is hoger door een hogere neersmeltsnelheid van de draad. Het gasverbruik blijft overigens gelijk in vergelijking met conventioneel lassen, dus geen hoger gasverbruik!

Mig Root


De Speed Star machines maken het mogelijk om materiaal met grote variërende vooropeningen (tot wel 10 mm) in één keer dicht lassen, zonder gebruik te maken van hulpmateriaal. De kans op lasfouten is praktisch tot nul gereduceerd in vergelijking met conventioneel ‘zwaaiend’ lassen. Het leggen van grondlagen (‘rooten’) is zeker in vergelijking met het TIG lasproces sneller en 100% betrouwbaar.

Lange uitsteeklengte


Met deze machines is het tevens mogelijk om met een extreem lange uitsteeklengte van de lasdraad te werken. Vooral belangrijk als men moet lassen in de smalle openingshoek van een V-naad, zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit. Tot voor kort was dit onmogelijk, maar door de Speed Star met zijn geavanceerde technologie en extreem stabiele boog, is dit nu uiterst simpel.

Las-Wizard


De Cebora Speed Star machines zijn voorzien van de nieuwste digibox P-4 met duidelijk afleesbaar OLED scherm. Zeer eenvoudig te bedienen met behulp van de ‘las-Wizard’, waardoor de lasser stap voor stap de juiste instellingen kan vinden voor het optimale lasresultaat. Makkelijk, doeltreffend en overzichtelijk.

Deze innovatieve Speed Star machines onderscheiden zich dus door unieke voordelen. Ze zijn zeer geschikt voor alle toepassingen die een hoge productiviteit vereisen, waaronder de zware en middelzware metaalindustrie, constructies en scheepsbouw etc.

Laskar
Tel.: 0183 – 618 888