Broers Coronel vertrouwen tijdens races op Laskar

Het raceteam van Tim en Tom Coronel, bekend van de tourwagenracerij en Dakar Rally, heeft een Weldkar lasapparaat aangeschaft om zijn deelname aan Dakar rally en andere races te ondersteunen. De keuze viel op de handzame WK TIG 2025 AC/DC Pulse.

Tim Coronel: “Het is een alleskunner, precies wat we nodig hebben. Tijdens de rally en andere races hopen we hem zo min mogelijk te hoeven gebruiken uiteraard, maar een reparatie of kleine aanpassing is vaak noodzakelijk. Dan willen we niet afhankelijk zijn van anderen en met deze Weldkar kunnen we alles zelf repareren.”

Lassen in de werkplaats en onderweg

Het raceteam bouwt zijn auto’s zelf, ondersteunt door een technisch team. Het frame wordt ingekocht maar de aanpassingen en reparaties worden eigenhandig uitgevoerd. Het lasapparaat krijgt een vaste plek in de werkplaats, en wordt onderweg gebruikt voor reparaties.

Coronel: “We waren al even op zoek naar een passende oplossing, en kwamen toen Laskar las- en snijtechniek tegen. Laskar is importeur van las- en snijapparatuur en aggregaten. Ze hebben de verschillende opties uitgebreid met ons doorgelopen. Dat gaf vertrouwen; ze weten waar ze het over hebben. We hebben uiteindelijk gekozen voor de Weldkar vanwege zijn praktische formaat en de mogelijkheden.”
 

Tim Coronel: “Iedereen kan bakken en braden, maar de kwaliteit van het apparaat bepaalt uiteindelijk hoe goed het eindresultaat is.”TIG en elektrode ineen

De Weldkar WK TIG 2025 AC/DC Pulse is een 230 Volt draagbare wissel-/gelijkstroom WK TIG inverter (AC/DC) met een lasstroombereik tot 200 Ampère. De keuzemogelijkheid tussen elektrode of TIG maakt het apparaat geschikt voor uiteenlopende las-situaties. De geringe afmeting en een gewicht van slechts 21,5 kg maken hem bovendien zeer flexibel in het gebruik. Verder kan er aluminium, RVS en staal tot en met 5 mm mee worden gelast en beschikt het apparaat over een instelbare stroomfrequentie, wat de inbranding verbetert en een nog betere controle geeft over het smeltbad.

Coronel: “Toen we zagen dat we zoveel verschillende materialen ermee konden lassen, waren we gelijk verkocht. Mijn jongens die al heel veel lasapparaten hebben gebruikt, waren direct enthousiast en onder de indruk. Het geeft vertrouwen om met zo’n apparaat aan de slag te gaan. Bovendien bleek dat het apparaat heel makkelijk in gebruik is; iedereen kon er gelijk mee overweg.”
 

Voor meer informatie klikt u hier