BP International en Applus RTD tekenen een uniek Master Contract

BP International en Applus RTD tekenen een uniek Master Contract

March 3013 – Op 14 januari jl. is het Master Contract tussen BP International en Applus RTD (voorheen Röntgen Technische Dienst) officieel ingegaan. Het 3+1-jarige contract, getekend door Applus RTD CEO Iain Light en Rory Lamont van BP, behelst een breed scala van Niet Destructief Onderzoek en Inspectie werkzaamheden.

 in Rotterdam, Gelsenkirchen (Duitsland), Lingen (Duitsland) en Castellon (Spanje) via zusterbedrijf Applus+ Norcontrol. Bij deze werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van verschillende NDO methoden en technieken om inzicht te verkrijgen in de integriteit van de installaties van de BP raffinaderijen. Naast conventionele NDO en Inspectie werkzaamheden, ligt de focus op een innovatieve benadering, waardoor BP de installaties kan beoordelen op basis van de resultaten die behaald zijn met de beste beschikbare technieken.

Voor BP en Applus RTD is dit een unieke kans om zogenaamde ‘ Best Practices’ tussen de bedrijven en de verschillende vestigingen uit te wisselen. In juli van dit jaar zal de officiële Europese kick-off plaatsvinden, met sleutelfiguren van Applus RTD en BP International.

Applus RTD

Applus RTD is de wereldwijde referentie voor NDO en Inspectie met een focus op het leveren van totaaloplossingen die de integriteit van uw installatie waarborgen. Sinds 1937 is de Röntgen Technische Dienst (RTD) de specialist in Niet Destructief Onderzoek, Inspecties en certificatie. Wij leveren standard en op maat gemaakte Asset Integrity Services om de kwaliteit en het rendement van uw installaties te waarborgen. Applus RTD levert NDO&I diensten vanuit lokale kantoren over heel de wereld, met state-of-the-art technieken en gekwalificeerd personeel.

Applus RTD is sinds 2006 onderdeel van de Applus+ Group, en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste NDO en Inspectie leveranciers, met wereldwijd meer dan 4500 werknemers in 35 kantoren.