Behringer Informatiedagen “Zagen anno 2017” scoorde met ontwikkelingen voor de markt van morgen

Al weer voor de zevende keer vond van 20 tot 22 juni de huisbeurs “Belevingswereld zagen” op het bedrijfsterrein van de zaagmachinefabrikant Behringer in Kirchardt plaats. Op meer dan 4.000 m² toonde het bedrijf het productspectrum aan cirkelzaag- en bandzaagmachines alsmede bewerkingscentra. Rond 600 klanten en geïnteresseerden uit meer dan 30 landen maakten van de gelegenheid gebruik om ter plaatse bij hoofdexposant Behringer GmbH (bandzaagmachines) grote en gecombineerde machines te bekijken. Bovendien waren daar ook de dochterbedrijven Behringer
Eisele GmbH (cirkelzagen) en Vernet Behringer uit Frankrijk (bewerkingscentra voor de staalbouw) te vinden. Verder presenteerde de marktleider op het gebied van straaltechniek Rösler GmbH zich met innovatieve oppervlaktebehandelingen van stalen producten op deze beurs. Tezamen vormden deze ondernemingen de alliantie “Partners4Steel” met oplossingen onder één dak voor de staalbouw en staalhandel.Met de nieuwe automaat van de HBE-bouwserie van Behringer laten de voordelen van moderne hoge-prestatie-machines voor individuele zaagopgaven zich nu perfect combineren met de gevestigde solide kenmerken van een klassieke zaagmachine.


Aan de orde kwamen economische en wetenschappelijke aspecten met betrekking tot de zaagtechniek zowel in vakpresentaties alsook ‘live’ aan de machines. Met thema’s als ‘Zagen van speciale materialen’ of ‘Zaagtechniek ontmoet intralogistiek’ pakte Behringer onderwerpen op die discussies in het veld beheersen. Tijdens een spannende rondleiding door de productiehallen maakten de bezoekers van dichtbij kennis met de unieke belevingswereld van de zaagtechniek.
Met de presentatie van de nieuwe HBE-Dynamic bandzaag automaten heeft Behringer niet alleen de huidige eisen van de klanten in beeld. “Wij ontwikkelen en denken voor de markt van morgen”, zei directeur Christian Behringer. Deze nieuwe generatie bandzaagmachines is eenvoudig te bedienen, biedt hoge zaagprestaties en een nauwkeurige verstekhoek.
Ook een combinatie van zaag- en robottechnologie boeide de bezoekers. Een robot, uitgerust met een sterke magneet grijpt de gezaagde delen uit het zaaggedeelte van de cirkel- of de bandzaagmachine en legt die op een reinigingsstation.
Hier worden de spanen verwijderd voordat de robot het deel weer oppakt en op een weegschaal legt. Als laatste stap wordt het oppervlak van het gezaagde deel nog gegraveerd en wordt daarna in een kist gelegd.Geautomatiseerde systeemoplossingen met gecombineerde installaties voor het bewerken van profielstaal liet Behringer zien in de vorm van een aaneenschakeling van zagen, boren, stralen en conserveren. ‘Alles uit één hand’ is in dit verband het motto van Partners4Steel.
Oplossingen voor het zagen van (grootformaat) platen en smeedstukken demonstreerde Behringer op het gebied van grootbandzagen. “Het zagen van grote formaten is een thema zowel voor de handmatige enkele zaagsnede alsook voor het volautomatisch gebruik in een man arm bedrijf”, zegt Christian Behringer. “Wij willen onze klanten graag inspireren met deze belevingswereld en uitnodigen gedurende deze presentatie hun expertise met ons te uit te wisselen.”
Slanke processen zagen de bezoekers tijdens een rondgang door de uiterst moderne gieterij van Behringer. Constructeurs en productiemedewerkers vormen een efficiënt team, zodat procesoptimalisering hier meer is dan alleen maar een kreet.


Proceszeker zagen, grijpen, sorteren en stapelen is mogelijk met de innovatieve zaag-robotcombinatie. Een bandzaagmachine zoals de HBE321A van Behringer (links) of de hoge-prestatie-cirkelzaag HCS150E van Behringer Eisele (rechts) vormen het hart van de machine, waarna de robot volgt.

Dealer voor Nederland en België www.promatt.nl

www.behringer.net