Avans Hogeschool sterker met kennisbank ALURVS.nl

Avans Hogeschool verzorgt hoger beroepsonderwijs in acht sectoren. Op negen locaties. In drie steden, te weten Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Avans heeft een levendig netwerk van studenten, docenten, lectoren en professionals. Samen creëren zij kennis en dragen ze bij aan een duurzame samenleving.

Samenwerking versterkt

Avans Hogeschool werkt intensief samen met het regionale bedrijfsleven. Gezamenlijk bundelen ze de krachten. Vanuit Avans Hogeschool wordt meegedacht over het oplossen van ondernemersvraagstukken, waarbij kennis wordt geleverd en gedeeld. Bijvoorbeeld als u een praktijkopdracht heeft of een onderzoeksvraag. Of als u een stagiair zoekt.

Onderzoek

Onderzoek is belangrijk voor Avans Hogeschool. In de expertisecentra en binnen de lectoraten worden kennis en ervaring gebundeld, waarbij praktijkgericht onderzoek deel uitmaakt van de kennisopbouw. De resultaten hieruit worden geïmplementeerd in het onderwijs, dat Avans Hogeschool biedt. Onderwijs, waarin actuele onderzoeksvragen uit het werkveld worden behandeld.

Kracht van kennis

De acht onderwijsrichtingen binnen Avans Hogeschool zijn: Economie en Management; Gezondheid; ICT; Kunst en Vormgeving; Onderwijs; Recht; Welzijn; en: Techniek.
Wat alle sectoren gelijk hebben, is dat de kracht van kennis dragend is. Wat in de meeste richtingen naar voren komt is de inzet van materialen, in welke vorm dan ook.


theorie en praktijk

Om die kennis, zowel theoretische als praktische, te intensiveren heeft Avans Hogeschool zich geabonneerd op de kennisbank ALURVS.nl. Vanaf maart 2015 hebben studenten en docenten op IP Range 24/7 toegang tot de grootste Nederlandstalige database op het gebied van aluminium en roestvast staal, met honderden publicaties van deskundigen op het gebied van deze materialen.

Naast uitgebreide informatie over apparatuur, processen, genoemde materialen en toepassingen, krijgt men een kijkje in de keuken van producenten, be- en verwerkers en toeleveranciers. Andere aandachtsgebieden zijn: ontwerp, digitalisering en robotisering binnen dit vakgebied. Kennisbank ALURVS.nl biedt daarmee een schat aan – zeer toegankelijke - informatie, waardoor Avans Hogeschool, als onderwijsinstelling, haar studenten nog beter kan ondersteunen en informeren.