apt Extrusions B.V. investeert in duurzaamheid en veiligheid op de werkplek

Het extrusie bedrijf van de apt Groep in Roermond intensiveert haar betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid en veiligheid op de werkplek door middel van een nieuwe investering. Met het oog op de cruciale rol van de kwaliteit en de matrijseigenschappen tijdens het extrusie proces is er in Roermond een duidelijke focus gelegd op optimalisatiemogelijkheden, met name op het gebied van technologische verbeteringen.Een centraal aanknopingspunt hiervoor is de behandeling van matrijzen. Om bestand te zijn tegen de hoge temperaturen tijdens het extrusie proces is het noodzakelijk om het matrijsoppervlak schoon te maken met geschikt loog.


In de aluminiumverwerking wordt natronloog (caustic) ingezet. Dit heeft verschillende voordelen:

Het caustic loog verwijdert effectief oxidatielagen van het matrijzenoppervlak wat weer essentieel is voor een schoon oppervlak.
Het helpt bij het verwijderen van verontreinigingen zoals oliën, vetten en andere vervuilingen.
Door het verwijderen van oxidatielagen en verontreinigingen draagt het caustic loog bij aan het verbeteren van de oppervlaktekwaliteit van de gebruikte matrijzen.
 

Het proces van het beitsen van matrijzen is daarom onmisbaar en zorgt voor een altijd glad en gelijkmatig matrijzenoppervlak en draagt bij aan de hoge en consistente kwaliteit van het eindproduct, een aluminium profiel. Om de nadelen van het gebruik van loog als bijtende stof te minimaliseren wordt de toepassing altijd uitgevoerd met inachtneming van veiligheidsrichtlijnen en milieuaspecten. Daarom heeft de apt group besloten te investeren in een nieuwe, moderne causic installatie in Roermond.


Het systeem kenmerkt zich door innovatieve technologieën die niet alleen de werkomgeving van medewerkers verbetert, maar ook bijdraagt aan een duurzamere productie:

Minder gebruik van Natronloog.
Minder waterverbruik.
Volledig geautomatiseerde bediening met behulp van een kraansysteem met transportmanden en programmeerbare behandeltijden.
 


Roger Palmen, Directeur van het extrusie bedrijf in Roermond benadrukt: “onze investering is een belangrijke stap om de werkomgeving voor onze medewerkers te verbeteren. Door het gebruik van innovatieve technologieën voor het verminderen van loog vergroten we niet alleen de veiligheid op de werkplek, maar reduceren we ook onze ecologische voetafdruk”. De investering van de apt Groep in Roermond staat in lijn met het streven naar duurzaamheid en richt zich op de volgende mijlpaal, het minimaliseren van het gebruik van chemicaliën en emissies. De aluminium verwerkende apt Groep zet zich in voor milieuvriendelijkere processen zoals gesloten kringloopsystemen en verantwoorde afvalverwerking en tegelijkertijd de product kwaliteit te verbeteren.


Voor meer informatie over apt Extrusions BV klikt u hier