Amari Metals BV biedt het complete aanbod aan pressfittingen, appendages en RVS leidingwerk.

Amari Metals, specialist in aluminium profielen en RVS en stalen buizen, heeft het portfolio recentelijk uitgebreid met een RVS press leidingsysteem. We leveren daarvoor het complete pakket met leidingen, persfittingen en de gereedschappen voor de montage.

RVS LEIDINGWERK MET PERSKOPPELING

Amari Metals is leverancier van de leidingen, appendages en gereedschappen van een nieuw, veelzijdig RVS perssysteem. Dit systeem is geschikt voor de installatie van leidingwerk in onder andere de civiele, industriële en maritieme sector.

PERSKOPPELING

De perskoppeling waarmee de buizen en fittingen aan elkaar verbonden worden is zeer gebruiksvriendelijk: eenvoudig, snel en veilig. Het systeem is bestand tegen extreme omstandigheden en corrosie en is daardoor voor de meest uiteenlopende toepassingen te gebruiken.

Wij bieden het complete spectrum van pressfittingen, RVS leidingen en gereedschappen vanuit ons centrale magazijn in Vianen om het gebruiksgemak te optimaliseren. De producten zijn van uitstekende kwaliteit, dragen een veelheid aan certificaten van alle gerenommeerde Europese keuringsinstanties en de prijs-kwaliteitverhouding is zeer aantrekkelijk.

ALTERNATIEF VOOR LASSEN 

Het persen van bochten, T-stukken, koppelingen en andere appendages is een snel, eenvoudig en betrouwbaar alternatief voor lassen en schroefdraadconstructies.

De fittingen worden door middel van een persing verbonden aan de RVS leiding. De verbinding wordt afgedicht middels de O-ring in de fitting. De leiding wordt gemarkeerd voordat hij in de fitting wordt gestoken en wordt vervolgens gefixeerd (geperst) met elektrohydraulisch gereedschap. Het persen gebeurt altijd met een bek of opzetstuk met een M-profiel.

RVS LEIDINGWERK

Wij bieden het complete aanbod aan pressfittingen, appendages en RVS leidingwerk vanuit ons centrale magazijn in Vianen. We breiden hiermee onze dienstverlening aan bestaande en nieuwe klanten verder uit. 

Toepassing ISOTUBI Perskoppeling

Het perssysteem met roestvast stalen leidingen en appendages is onder meer geschikt voor drinkwaterleiding systemen, solar-installaties (onderhoudsarm en bestand tegen zeer hoge temperaturen), sprinkler systemen (zowel natte als droge leidingen) en perslucht (met drukken tot 16 bar).

Andere toepassingen, branches en sectoren van de perskoppeling zijn onder andere:

  • Verwarmingsinstallaties
  • Stoom
  • Gas
  • Koeling
  • Scheepsbouw
  • Offshore
  • Industrie
  • Mijnbouw
     

De roestvrijstalen leidingen zijn hygiënisch, milieuvriendelijk, goed bestand tegen oxidatie en hebben een goede mechanische en vervormingsweerstand bij hoge temperaturen. Bovendien zijn ze mooi, decoratief afgewerkt. De O-ringen zijn bestand tegen warm water, veroudering, drinkwater additieven, hoge temperaturen en druk.

Ons perssysteem is geschikt voor leidingwerk met diameters van 15 tot 168,3 mm. Voor elke diameter is een specifieke bek of opzetstuk nodig, die eenvoudig verwisselbaar is en in de cilinder van het gereedschap wordt geplaatst.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de eigenschappen en mogelijkheden van het perskoppeling systeem? De specialisten van Amari Metals helpen u graag verder!