Alleima – Forged from the Past Engineered for the Future

Alleima is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van naadloze buizen, waaronder standaardproducten met hoge toegevoegde waarde in geavanceerde roestvrije staalsoorten en speciale legeringen, zoals(Super/Hyper) Duplex, hoge temperatuur-, hoge nikkel-, titanium- en zirconium-legeringen.
 
De oorsprong van ons bedrijf gaat terug tot 1862 en de fundamenten van het bedrijf Sandvikens Jernverk werden gelegd door Göran Fredrik Göransson, een pionier in het gebruik van de Bessemer-methode voor staalproductie op industriële schaal.  "Dat vormde de basis voor het bedrijf.  Naast de productie van bulkproducten richten wij ons sterk op de ontwikkeling en productie van speciale materialen. Denk aan de Super/Hyper duplex en onze nieuwe ontwikkeling Sanicro® 35", benadrukt Dyon Hermsen, Sales Manager Benelux. Alleima, met hoofdkantoor in het Zweedse Sandviken en een omzet van SEK 13,8 miljard in 2021, heeft meer dan 5.500 medewerkers en klanten in ongeveer 90 landen.  Het bedrijf heeft productievestigingen in Zweden, Tsjechië, Duitsland, de Verenigde Staten, China en India.  Kanthal produceert ook in het Verenigd Koninkrijk (Perth), Italië (Milaan), Japan (Sakura) en Korea (Busan). Meer informatie op www.alleima.com.
 
"Onlangs konden we een bedrijf adviseren over materiaalkeuze voor hun project om groen gas en waterstof te produceren uit afvalwater.  Het doet dit in een kritische, corrosieve omgeving en onder hoge temperaturen.  In overleg met onze klant hebben wij een specifiek Sanicro-materiaal ontwikkeld dat optimaal presteert in zo'n omgeving", aldus Dyon Hermsen, die nog een voorbeeld paraat heeft.  "We hebben onlangs de nieuwe kwaliteit Sanicro® 35 gelanceerd, die een goed alternatief kan zijn voor duurdere materialen met een hogere nikkellegering.  Met een commercieel betere oplossing kunnen klanten dus technisch dezelfde resultaten bereiken." Wij zijn er trots op dat de legering de categorie materiaalontwerp heeft gewonnen in de Materials Performance Corrosion Innovation of the Year Awards in 2021, georganiseerd door AMPP.
 
Alleima beheert de volledige staalproductie in eigen beheer, van smelten tot eindproduct.  "Meer dan 80% van het staal dat Alleima produceert is gemaakt van schroot", zegt Dyon Hermsen over het productieproces.  Roestvrij staal is dus een circulair product. Afhankelijk van de toepassing van het materiaal voegen wij elementen toe om de gewenste chemische samenstelling van het materiaal te bereiken. 
 
Duurzaamheid is aanwezig in alle aspecten van onze activiteiten en maakt integraal deel uit van onze commerciële strategie.  Ons productaanbod maakt de overgang naar hernieuwbare energiebronnen, de elektrificatie van industrieën, innovatie in de medische sector en nog veel meer.  Wij streven er ook actief naar om schade aan mens en milieu via onze activiteiten te beperken en te elimineren.  Tegenwoordig ligt de hoeveelheid gerecycled materiaal in Alleima-producten boven de 80 procent.  We konden onlangs een klant adviseren en na uitgebreide gezamenlijke ontwikkeling en testen werd het duidelijk dat de Sanicro®-familie de geschikte oplossing was. Volg de link voor meer informatie. 
 

In de toekomst kunnen we voortbouwen op de geschiedenis en de ervaring die Alleima al heeft. We blijven graag in gesprek met klanten over technische uitdagingen op het gebied van corrosie, keuze van materialen of de beschikbaarheid van materialen, we geven regelmatig technische presentaties aan bedrijven en praten over materiaaloplossingen die voor bedrijven zeer interessant zijn. 
 
Hans Boudewijn, Managing Director South- West Europe: "Alles is nieuw, niets is veranderd." 
Maak kennis met twee leden van ons lokale team 
Zij adviseren u over de materiaalkeuze voor uw volgende project: 
 
 
Esther van der Horst/ Accountmanager applicatiebuizen Benelux

esther.vdhorst@alleima.com  
 
tube.benelux@alleima.com

Kantoor rechtstreeks +31 (0)10 3110 150
 Mobiel +31 (0)6 22525204
 
"Samen met het technische marketingteam kunnen we echt een verschil maken voor onze klanten door hen te helpen met technische problemen of hen te adviseren welk materiaal ze moeten gebruiken om efficiënter, winstgevender, veiliger en duurzamer te worden", zegt Esther.
 
 
 
Tommy Knibbeler – Key Account Representative 

tommy.knibbeler@alleima.com

tube.benelux@alleima.com
 
Kantoor rechtstreeks: +31 (0)10 311 01 48
Mobiel: +31 (0)6 542 80 991  
 
"Alleima is een van de topproducenten van naadloos roestvast staal in de wereld.  Onze kwaliteiten, productassortiment, kwaliteit en service onderscheiden ons in onze markt," aldus Tommy.