Alcoa gaat Nexans voorzien van laag-koolstof aluminium, inclusief metaal uit de ELYSIS™ technologie

Aluminium speelt een cruciale rol in onze hedendaagse maatschappij. Het is licht, sterk en recyclebaar, waardoor het een ideale keuze is voor een breed scala aan toepassingen. Maar wat als we de productie van dit veelzijdige metaal nog duurzamer konden maken? Dat is precies wat de recente samenwerking tussen Alcoa en Nexans belooft, door gebruik te maken van de ELYSIS™ technologie. Dit revolutionaire proces is niet alleen een technologische doorbraak; het markeert een belangrijke stap voorwaarts in het verminderen van de broeikasgasemissie die gepaard gaat met de productie van aluminium.

 
Innovatie in aluminiumproductie
De ELYSIS™ technologie, ontwikkeld door Alcoa in samenwerking met Rio Tinto, is een gamechanger voor de aluminiumindustrie. Het belooft:


Een drastische vermindering van de broeikasgasemissie
De uitstoot van zuurstof in plaats van CO2
Een duurzamere productie van aluminium
Dit proces maakt gebruik van inerte anodes, een primeur voor de industrie, die de traditionele koolstofanodes vervangen. Dit resulteert in een schoner productieproces, met aanzienlijk lagere CO2-emissies.
 

Toepassingen van laag-koolstof aluminium

De samenwerking tussen Alcoa en Nexans is een belangrijke mijlpaal in de richting van duurzamere productie- en consumptiepatronen. Nexans, een wereldleider in de kabelindustrie, zal dit laag-koolstof aluminium gebruiken voor:
 

Kabels van laag, medium tot hoog voltage
Infrastructuur voor hernieuwbare energie
Elektrificatieprojecten wereldwijd
Deze stap onderstreept het commitment van beide bedrijven aan duurzaamheid en hun rol in de wereldwijde transitie naar een groenere economie.
 

Een blik op de toekomst
De introductie van ELYSIS™ aluminium is slechts het begin. Alcoa en Nexans zijn toegewijd aan continue innovatie en verbetering van hun productieprocessen. Dit niet alleen om hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, maar ook om klanten te helpen hun koolstofvoetafdruk te verlagen. Deze samenwerking is een inspirerend voorbeeld van hoe technologische vooruitgang en strategische partnerschappen de weg kunnen banen naar een duurzamere toekomst. Het is een bewijs van de mogelijkheden die ontstaan wanneer bedrijven hun krachten bundelen om milieu-uitdagingen aan te gaan.
 

Samen naar een duurzamere wereld

De inzet van Alcoa en Nexans voor duurzaamheid en innovatie is een bemoedigend teken voor de toekomst. Door te kiezen voor laag-koolstof aluminium, dragen we allemaal bij aan een groenere, schonere wereld. Laten we deze revolutionaire stap omarmen en samenwerken aan een duurzame toekomst. De reis naar duurzaamheid is een gezamenlijke inspanning. Door te kiezen voor materialen zoals laag-koolstof aluminium, kunnen we een significante impact maken. Doe mee aan deze beweging en draag bij aan een duurzamere planeet.


Voor meer informatie bezoekt u de website van Alcoa