Additive Industries bevestigt marktintroductie en onthult naam van haar nieuwe industriële 3D print systeem: MetalFAB1

Eerste geïntegreerde additive manufacturing systeem voor hoogwaardige industriële toepassingen wordt gelanceerd in het vierde kwartaal van dit jaar

Op de eerste dag van RAPID 2015, Amerika’s grootste beurs en congres op het gebied van additive manufacturing en 3D printen, heeft Additive Industries de marktintroductie aangekondigd en de naam onthuld van haar nieuwe industriële additive manufacturing systeem: MetalFAB1. Dit compleet geïntegreerde systeem belichaamt de ambitie van Additive Industries om 3D metaalprinten van bestaande lab- en prototyping toepassingen te brengen naar gebruik voor reguliere serieproductie op de fabrieksvloer: de fab. In een korte introductiefilm onthult Additive Industries de eerste beelden van haar volledig geïntegreerde 3D metaalprinter. ‘Ons systeem zal een substantiële verbetering opleveren van reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit als gevolg van ons streven om een 3D print proces te ontwikkelen dat voldoet aan hoge industriële eisen’, aldus Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

De hoge reproduceerbaarheid van MetalFAB1 vindt zijn oorsprong in principes uit de semiconductor industrie. Stabiliteit wordt bereikt door de combinatie van een robuust machine-ontwerp en een continue kalibratie strategie. Aangezien Additive Industries gelooft in een geïntegreerd procesverloop voor industriële additive manufacturing, zijn meerdere processtappen voor de eerste keer samengevoegd in één machine. Een volledig geautomatiseerde robot verbindt alle processtappen, reduceert het aantal handmatige acties, verbetert de consistentie en kwaliteit van de producten en verhoogt daarbij de veiligheid van de operator. Een modulaire architectuur creëert een maximale flexibiliteit en biedt aan klanten de mogelijkheid om te beginnen met een basis machineconfiguratie en om deze later uit te breiden met andere processtappen om zo de productiviteit van het systeem nog substantieel te verhogen.

Bovendien kunnen modules worden toegevoegd om meerdere materialen in één machine te gebruiken zonder het poedersysteem te hoeven schoonmaken en het risico van vervuiling te lopen. ‘We liggen op schema om het systeem in het vierde kwartaal van dit jaar te introduceren’, voegt Mark Vaes toe, Technologie Manager van Additive Industries en verantwoordelijk voor het MetalFAB1 project.

De introductiefilm is te vinden op http://www.additiveindustries.com