50 Jaar haakse slijper veiligheid! Speciale jubileum-editie van Metabo

Voor de 50e verjaardag van zijn veiligheids-haakse slijpers presenteert Metabo een jubileum-model van de W 9-125 Quick als Limited Edition. Talrijke functies, waaronder de sinds 1966 bewezen veiligheidskoppeling, bieden de gebruiker optimale werkveiligheid.

Sinds 50 jaar vertrouwen professionals op de veiligheid van Meta-bo haakse slijpers, Made in Germany. In de ontwikkeling van deze jubileum machine steekt meer dan een 50 jaar ervaring in fabrica-ge van elektrische gereedschap. Sinds jaar en dag hecht de Duit-se fabrikant bijzonder veel waarde aan de veiligheid van zijn elek-trisch gereedschap en de bescherming van de gebruiker. Vanaf 1966 biedt de Metabo S-automatic veiligheidskoppeling de hoog-ste veiligheid bij afbraam- en doorslijpwerkzaamheden in de me-taalbewerking. Mocht tijdens het werken de schijf blokkeren, ont-koppelt de veiligheidskoppeling mechanisch de motor.

De Metabo S-automatic reduceert zo de terugslag tot het in de markt laagste niveau. Als enige fabrikant biedt Metabo deze beveiligingsfunctie al in de vermogensklasse vanaf 900 Watt seriematig aan. Een elektronische herstartbeveiliging verhindert dat de machine na een onderbreking van de stroomtoevoer ongewild start. Zo kunnen gebruikers in uitzonderlijke situaties 100% op hun machine vertrouwen.

De W 9-125 Quick maakt deel uit van een hele generatie compac-te, krachtige, haakse slijpers die Metabo onlangs op de markt heeft gebracht. Alle machines van deze nieuwe compact-klasse hebben een Metabo Marathon-Motor met de hoogste overbelast-baarheid en een vernieuwd ventilatie-concept. Met tot 50% meer koppel, een tot 20% hoger afgegeven vermogen en een duidelijk kleinere greep-omvang als vergelijkbare concurrerende modellen heeft Metabo met deze machines nieuwe maatstaven op het ge-bied van productiviteit en ergonomie gezet. Voor de W 9-125 Quick biedt de fabrikant verschillende afbraam- en doorslijpschij-ven alsook een omvangrijk pakket systeem-toebehoren aan van de doorslijp-beschermkap via de multipositie-handgreep tot speci-ale afzuigsystemen.

Voor het 50 jarig jubileum presenteert Metabo bovendien krachtige INOX doorslijpschijven in twee verschillende afmetingen, eveneens als Limited Edition. De INOX doorslijpschijven zijn bijzonder geschikt voor de bewerking van dunne roestvast stalen materialen en voor algemene metaalbewerking. De schijven laten zich met behulp van het Metabo Quick-snelwissel-systeem eenvoudig door een druk op de knop, zonder gereedschap, verwisselen. Voor extra bescherming biedt Metabo verschillende modellen optioneel met Autobalancer, gepatenteerde schijfrem en dodemans-schakelaar aan.

De Autobalancer reduceert, vergeleken met soortgelijke haakse slijpers, niet alleen de hand-arm vibraties met 50%, maar verhoogt ook de levensduur van de machine en de standtijd van de schijven. De gepatenteerde Metabo schijfrem brengt de schijf binnen 2 seconden compleet tot stilstand en garandeert daarmee de hoogste gebruikers veiligheid. Het bijzondere: de Metabo schijfrem is het enige remsysteem op de markt met volledige werking ook bij stroomuitval. In combinatie met de optionele dodemans-schakelaar, die de haakse slijper uitschakelt zodra de gebruiker de greep los laat, biedt Metabo het snelste remsysteem op de markt!
 

Voor meer informatie klikt u hier