247TailorSteel met Parcom Capital klaar voor versnelde internationale expansie

Varsseveld, 5 maart, 247TailorSteel, marktleider op het gebied van lasergesneden plaatwerk, gebogen onderdelen en buizen-op-maat metaalbewerking, kan met de komst van investeerder Parcom Capital versneld internationaal verder expanderen. 247TailorSteel heeft een exclusieve methode ontwikkeld waardoor zij snel, accuraat en met minimaal snijverlies, metaalproducten kan leveren. 247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 gemiddeld met 35% gegroeid en verwacht in 2019 een omzet van € 100 miljoen te realiseren.

Via het online Sophia (Sophisticated Intelligent Analyzer) portaal hebben klanten binnen 1 minuut een offerte in huis van de grootste innovator op het gebied van metaalbewerking. De meer dan dertig lasersnijders, zestien kantbanken en vijf buislasers aangestuurd door 350 medewerkers verwerken 24 uur per dag, zeven dagen in de week, orders.

Carel van Sorgen, oprichter van 247TailorSteel: ‘De metaalsector was en is soms nog steeds vrij traditioneel. In dat gat zijn we gesprongen. Via een zelf ontwikkeld internetportaal, kunnen klanten inloggen en hun producttekeningen uploaden, hebben ze razendsnel een offerte in de bus en kunnen ze hun order plaatsen. Vervolgens leveren wij altijd binnen de afgesproken tijd. Onze software regelt dat in de bedrijfshal de machines worden aangestuurd om de order uit te voeren.'

Met een computergestuurde lasersnijder kan 247TailorSteel uit platen en buizen alle gewenste vormen nauwkeurig snijden. De kantmachines, die metalen vormen buigen, worden door Sophia geprogrammeerd en ingesteld om opdrachten uit te voeren.

Versnelde internationale expansie

Van Sorgen: ‘Ik ben ongelofelijk trots op de enorme groei die we de afgelopen jaren doorgemaakt hebben vanwege onze unieke positie in de markt. En wij zien volop kansen om internationaal verder door te groeien. Ons doel is om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen, daar zijn significante investeringen voor nodig. In Parcom Capital hebben we een partner gevonden die ons niet alleen op dat vlak zal ondersteunen, maar die daarnaast ook de taal van de ondernemer spreekt en die het netwerk heeft om specialisten bij ons aan tafel te brengen waar nodig. De ambitie is om de komende jaren verder in Europa uit te breiden, waarbij de eerste grote stappen in Duitsland al genomen én gezet zijn.'

Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2019 afgerond. De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het Duitse Bundeskartellamt (BKa) moeten de transactie nog goedkeuren.