247TailorSteel breidt uit in Duitsland

247TailorSteel breidt uit in Duitsland

'Slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen 247TailorSteel heeft een uitbreiding in Noordwest-Duitsland aangekondigd. “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze Duitse klanten”, zegt Paul Schipper, CEO van het bedrijf. Nog maar enkele maanden geleden verkocht de oprichter van het bedrijf Carel van Sorgen 60% van zijn aandelen aan de investeringsmaatschappij Parcom Capital. Hiermee kunnen de activiteiten in Europa verder uitgebreid worden en wordt de door hem ingezette groei voortgezet. Nu heeft het bedrijf de opening van een nieuwe productiefaciliteit aangekondigd in Hilden, Noordwest-Duitsland, voor de tweede helft van 2020.

“We willen de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen worden. Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen. We zijn al marktleider in Nederland en zetten nu een volgende stap om onze positie ook op de Duitse markt te versterken", zegt CEO Paul Schipper.


Volledig eigen machinepark

De bouw van de Hilden-faciliteit zal in het najaar van 2019 van start gaan en de vestiging zal naar verwachting in de zomer van 2020 volledig in gebruik zijn. De fabriek beslaat 10.000 m2 en er zullen in eerste instantie 45 medewerkers in dienst zijn. 247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Aanvankelijk zal Hilden van start gaan met 4 lasersnijmachines en 4 kantbanken. 247TailorSteel is bij de keuze voor de vestigingsplaats ondersteund door de Deutsch-Niederländische Handelskammer (DNHK) en NRW.INVEST.

Klantgerichte organisatie

De ambitie achter deze uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit bij Duitse klanten te verhogen. “Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn en onze innovatieve producten van hoge kwaliteit nog sneller leveren,” vertelt Florian Matt, Sales Director. “Dankzij ons Sophia® portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online hun bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen.”


Algemene feiten:

• Omzet 2018: € 70 miljoen
• Aantal werknemers: 500+
• 30.000 m2 productieoppervlakte op 2 locaties: Varsseveld (Nederland) en Oyten (Duitsland, bij Bremen)
• 18.000+ klanten