Robotisering bij 247TailorSteel: toekomstige efficiëntie

Met de komst van industrie 4.0 heeft onder andere robotisering een prominentere rol gekregen in ons hedendaagse bestaan. Voor de metaalindustrie heeft dit veel positieve gevolgen. Dat wordt al snel duidelijk wanneer we inzoomen op de productieprocessen bij 247TailorSteel; marktleider in Nederland en toonaangevend op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen.
 
Robotisering in de metaalbewerkingsindustrie
Robotisering is een proces waarbij robots en geautomatiseerde systemen worden geïntegreerd in het productieproces om menselijke taken te automatiseren en te optimaliseren. In de metaalbewerkingsindustrie heeft robotisering een aanzienlijke impact gehad op de productie-efficiëntie, de nauwkeurigheid en de flexibiliteit van de processen. Zo ook bij 247TailorSteel, waar robots het werk van mensen ondersteunen en versterken.
 
Geautomatiseerde productieprocessen
Binnen 48 uur leveren met een leverbetrouwbaarheid van 99,7%. Dat klinkt wellicht als een onmogelijke belofte om waar te maken. Toch lukt het 247TailorSteel. Hoe? Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, ofwel Artificial Intelligence – afgekort AI. De online software van het bedrijf, Sophia®, is in staat exact te berekenen hoeveel tijd en geld het kost om een order te verwerken. En dus weet de klant exact waar hij aan toe is.
Naast deze onzichtbare robot zijn er ook robots zichtbaar op de productievloer van 247TailorSteel. De AGV’s – Automatisch Geleide Voertuigen – zorgen ervoor dat materialen aan- en afgevoerd worden. Ook zal er op korte termijn een kantrobot beschikbaar komen bij de hoofdvestiging in Varsseveld. Deze wordt ingezet om het zware tilwerk van de medewerkers over te nemen, maar ook voor een nog verdere automatisering en dus versnelling van de productieprocessen.
 
Grote voordelen voor klanten
247TailorSteel heeft met succes de voordelen van robotisering omarmd om hun productieprocessen te optimaliseren en hun klanten beter van dienst te zijn. Als voorloper in de metaalbewerkingsindustrie hebben zij bewezen dat robotisering een essentiële factor is in het behalen van concurrentievoordeel en het bieden van hoogwaardige producten en diensten in een snel veranderende wereld. Wilt u weten of ze voor uw bedrijf ook van toegevoegde waarde kunnen zijn? Bekijk wat Sophia® - de online software van 247TailorSteel – voor u kan betekenen!