Go to top

RÖSLER, 80 jaar ervaring in oppervlaktebehandeling

RÖSLER is al meer dan 80 jaar actief in oppervlaktebehandeling. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de afwerking van zowel metallische als niet-metallische productoppervlakken. Omdat RÖSLER oppervlaktebehandelingsprocessen heeft ontwikkeld voor de meest hoogwaardige industrieën, is het een zeer betrouwbare leverancier voor machines en toebehoren. De installaties, reserveonderdelen en procesmedia (polijststenen, slijpstenen, straalmiddel) worden sinds jaar en dag zelf geproduceerd. Hierdoor hebben de medewerkers van RÖSLER enorm veel kennis opgebouwd over elk mogelijk oppervlaktebehandelingsproces.


Oppervlaktebehandelings- technieken


RÖSLER beschikt over een breed pakket aan bewerkingstechnieken, zoals de glijslijptechniek, straaltechniek en proceswatertechniek. De nieuwste ontwikkeling is PureFinish.Noviteit: PureFinish


PureFinish is een nieuwe oppervlaktebehandelingsmethode, die specifiek is ontwikkeld voor het afwerken van oppervlakken van RVS in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie. RÖSLER’s RVS PureFinish afwerkingstechniek kan worden toegepast op machines, die worden ingezet voor de verwerking/bereiding of het verpakken van levensmiddelen (voeding en drank) en medicijnen. Hierdoor zijn RVS oppervlakken beter bestand tegen aanhechting van vuil en voedingsresten én het eindproduct behoudt zijn kwaliteit ten aanzien van smaak, geur en uiterlijk. Machines en onderdelen zijn door de oppervlaktebehandeling ook aanzienlijk eenvoudiger te reinigen.
Voor de PureFinish oppervlaktebewerking zijn nieuwe additieven ontwikkeld voor het bereiken van de ideale oppervlaktestructuur. Verder ontwikkelt RÖSLER continu nieuwe procesmedia, waaronder chips (slijp- en polijststenen) voor de polijstmachines, welke in eigen huis worden geproduceerd.


Glijslijptechniek


Het trommelen van producten is een oude bewerking, die in het verleden werd uitgevoerd in een roterende trommel (schudder). Ontwikkelingen door RÖSLER van nieuwe technieken en media hebben ertoe bijgedragen dat het glijdend slijpen / glijslijpen (= rotofinishen) is uitgegroeid tot een belangrijke bewerking met toepassingsgebieden voor metalen, kunststoffen, rubber, steen etc.

Mogelijke bewerkingen zijn:
- oppervlaktebehandeling(en);
- ontbramen / schuren;
- kanten breken;
- polijsten (opglanzen);
- matteren;
- afvalwaterbehandeling; en
- reinigen / ontvetten.

Proces: Door het langs elkaar bewegen van chips (= slijpmiddel) en producten vindt onder toevoeging van water en compound (= zeep) het gewenste proces plaats. Afhankelijk van het type chips, compound, machine en instellingen zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid.
Het behandelen van de producten kan plaatsvinden in doorloop (= continu) of per charge.

Straaltechniek


Bij het stralen met straalmachines wordt door middel van perslucht (injector- of druktankprincipe) of door middel van een werpwiel, een straalmiddel op een product geworpen. Het injector- en druktankstralen (vroeger zandstralen genoemd) wordt in het algemeen toegepast in een straalcabine, straalkast en straalhal. Omdat de ‘hot spot’ (= effectieve straaloppervlak) beperkt is en het meestal een handmatige bewerking betreft, is het een relatief dure bewerking.
Een straalinstallatie met het werpstraalprincipe wordt voornamelijk ingezet wanneer grotere aantallen producten behandeld moeten worden.

Straalbewerkingen kunnen zijn:
- ontroesten;
- matteren;
- ontzanden (gieterijen);
- shotpeenen (= oppervlakteversteviging);
- ontbramen;
- ontlakken;
- enz.

De bewerking is afhankelijk van het straalprincipe (nastralen), straalapparatuur (conserveringslijnen), machinetype, soort straalmiddel en instellingen. Het behandelen van de producten bijvoorbeeld buizen, kan plaatsvinden in doorloop (= continu), per charge of handmatig.

Proceswatertechniek


Het recyclen van proceswater staat, bij industriële bewerkingsprocessen, uit ecologisch en economisch oogpunt op de voorgrond. Het principe van de 2-fasenscheiding (vast/vloeibaar) door middel van centrifugaalkracht is de basis van moderne proceswaterinstallaties. Het gamma van RÖSLER is uitgebreid met een 3-fasencentrifuge, die geschikt is voor het scheiden van vloeibaar/vloeibaar/vast. Efficiënte installaties, gecombineerd met uitontwikkelde procestechniek, maken, buiten de glijslijptoepassingen, een breder scala van toepassingen mogelijk.

ProcesScan biedt extra zekerheid


In het afgelopen jaar heeft RÖSLER Benelux haar serviceteam voor straal- en glijslijptechniek verder uitgebreid en toegespitst op het verlenen van service in de vorm van begeleiding en ondersteuning bij haar klanten. Dit wordt gedaan middels een ProcesScan (het productieproces van de klant wordt gescand en zij ontvangen hierover terugkoppeling met als enig doel: een optimaal functionerende installatie) of een onderhoudscontract voor RÖSLER-installaties en alle andere merken. Op deze manier is een straalmachine of polijstmachine gedurende zijn hele levensweg verzekerd van maximale inzetbaarheid.


RÖSLER blijft ontwikkelen


RÖSLER heeft in het afgelopen jaar een vestiging in India en Turkije geopend. In beide vestigingen worden machines geproduceerd voor enerzijds de Aziatische markt en deels voor Europa. Belangrijk voor de RÖSLER Groep is dat de kwaliteit, die het bedrijf altijd heeft geleverd, ook hier gestand wordt gedaan.
In de Benelux is RÖSLER in het afgelopen jaar uitgebreid van 45 naar 48 medewerkers. Het betreft de uitbreiding van de sales- en marketingactiviteiten. Als gevolg van toenemende verkopen investeert RÖSLER dit jaar ook verder in de showroom in Oss en de uitbreiding van conferentiekamers.
De grootste uitdagingen voor RÖSLER liggen in het blijven zoeken naar de meest optimale processen voor oppervlaktebehandeling en geleverde diensten. Een extra service is die van de loonwerkafdeling. Op deze afdeling voert een team van opgeleide technici, naast het reguliere loonwerk, ook onderzoeken uit voor klanten. Er zijn 40 machines (stralen en polijsten) operationeel om relaties te ondersteunen.
Producenten van hoge kwaliteit en/of precisieproducten kunnen de oppervlaktebehandeling laten testen. Met het resultaat kan RÖSLER de bewerking in eigen huis uitvoeren, het productieproces van de klant aanpassen óf de machine leveren die continu de gevraagde kwaliteit kan leveren.
 
De vraag naar bewerking van nieuwe oppervlakken is voortdurend in beweging en er is continu vraag naar efficiëntere productiemethoden. Dit betekent dat ook RÖSLER Benelux blijft werken aan de doorontwikkeling van oppervlaktebehandelingsprocessen, machines, onderdelen, procesmedia en dienstverlening.

www.rosler.nl

RÖSLER Benelux B.V.

Reggestraat 18
5347 JG Oss
T +31 (0) 412 64 66 00
F +31 (0) 412 64 60 46
E sales-nl@rosler.com
W www.rosler.nl


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht