Go to top

Verplichte invoering werkkostenregeling mogelijk twee jaar uitgesteld

De verplichte invoering van een uniform fiscaal systeem voor verstrekkingen en vergoedingen aan personeel, de zogeheten werkkostenregeling (WKR), wordt mogelijk met twee jaar uitgesteld. Dit melden bronnen rond het Ministerie van Financiën, aldus het Financieele Dagblad.

De WKR , die per 1 januari 2014 voor alle bedrijven verplicht wordt gesteld, biedt werkgevers een forfaitaire ruimte (in 2013) van 1,5% van de loonsom om belaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers in onder te brengen. Als er door de werkgever meer vergoed of verstrekt wordt dan moet over het meerdere 80% eindheffing afgedragen worden. De nieuwe regeling gaat 29 verschillende fiscale afspraken voor vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers vervangen.

Staatssecretaris Weekers zou echter tot uitstel bereid zijn om een aantal knelpunten in de regeling op te lossen. In een recente evaluatie is vastgesteld dat de nieuwe regeling ingewikkeld wordt gevonden, een grondige voorbereiding vereist en voor sommige sectoren slechter dreigt uit te pakken dan het oude regime. Bovendien blijkt bijna de helft van de kleine bedrijven niet op de hoogte van de WKR.

Volgens het FD moet staatssecretaris Weekers eind februari met een uitgewerkt voorstel komen hoe hij de problemen met dit nieuwe fiscale systeem voor personeelsvergoedingen wil aanpakken. VVD en PvdA lijken al akkoord te zijn gegaan met een mogelijk uitstel van de invoering van de WKR

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht