Go to top

Spyker stapt af van aluminium Aileron


NEW YORK -  Spyker wisselt de aluminium body van de Aileron voor een met koolstofvezel versterkte koets. Het aluminium space frame blijft onveranderd. Dat zegt John Walton, de Chief Operating Officer van Spyker, tegen Autovisie. De ommezwaai van alu naar carbon moet nog dit jaar plaatshebben.

Eerder gaf de autobouwer uit Zeewolde aan dat het trouw aan aluminium zou blijven. Daar komt het bedrijf nu op terug. ”Voor de productie van de koolstofvezel body van de Venator hebben we in Engeland een goede leverancier gevonden", aldus Walton. "Deze gaat nu ook de carrosserie van de Aileron vervaardigen. De voordelen van het gebruik van het materiaal zijn dat de Aileron stijver en lichter wordt, terwijl het productieproces korter wordt. In de afgelopen veertien jaar dat we nu sportwagens maken is er zoveel veranderd. Koolstofvezel is veel goedkoper geworden en je kunt met het materiaal meer vormen maken. Vandaag de dag kun je zelfs een 200.000 euro kostende sportwagen van een koolstofvezel carrosserie voorzien. Dat was toen ondenkbaar."

bron: AD

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht