Go to top

Opleiding lascoördinator EN1090 start nu ook in Harderwijk

Sinds 1 juli 2014 is EN1090 verplicht gesteld. Het is verplicht dat staal- en aluminiumdelen voor constructiewerk om een CE-markering te hebben.

Bedrijven moeten werken volgens EN1090 dat houdt onder andere in dat er een erkende lascoördinator aanwezig moet zijn. Buiten deze regelgeving werken is spelen met vuur, het is het plegen van economisch delict en neemt de kans op dekking van een verzekeringsmaatschappij volledig weg. Daarom is er voor bedrijven op de Veluwe en in de Flevopolder een opleiding tot lascoördinator.

De Techniek Academie te Harderwijk is een van de weinige aanbieders op dit gebied. In samenwerking met de Bedrijfstakschool Anton Tijdink bieden zij de opleiding en erkenning ''EN 1090 Welding Coordination – ‘B’ volgens guideline 652'' aan.

De cursus bestaat naast theorielessen en seminars uit een tussentijds- en eindexamen dat georganiseerd wordt door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). 

Op dinsdag 20 januari is er om 17:30 is er een informatieavond. Meer informatie vindt u op hier
 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht