Go to top

Logistica Award voor geautomatiseerd buffer- en orderverzamelsysteem

Utrecht, 13 november 2012

 i-Collector Europe uit Almere heeft op de openings dag van de vakbeurs Logistica 2012, de Logistica Award 2012 gewonnen voor de i-Collector. Dit intelligente magazijn buffer en orderverzamelsysteem maakt het mogelijk om volautomatisch orders te verzamelen op item niveau.

Daarmee biedt het een oplossing voor het handmatig verzamelen van orders op item niveau, met name in e-commerce en fulfilment toepassingen, waar een directe beschikbaar van de producten, korte levertijden en een foutloze levering geëist worden.
Het systeem kan in batch aangeleverde producten opslaan, intern hergroeperen en per stuk, gesorteerd, uitslaan.

Door de automatiseringsslag kunnen de operationele kosten in de picking zone met 40 tot 80% kunnen worden gereduceerd en orders voortaan foutloos en snel verzameld worden. Een tweede onderscheidend kenmerk is dat de i-Collector een hoge capaciteit bij een beperkte vloerruimte biedt. In vergelijking met andere systemen kan 40 tot 50% vloeroppervlak worden bespaard. Het bijzondere is dat dit gebeurt met zeer eenvoudige, robuuste technologie, waarvoor i-Collector Europe zelf de hardware en software ontwikkelde.

De jury is zeer gecharmeerd van deze originele en eenvoudige oplossing voor compacte opslag en orderverzamelen. “De oplossing kan potentieel leiden tot grote besparingen op ruimtebeslag in het magazijn, emissies en operationele kosten.”

Directeur Fred Bokhorst ziet ongekende mogelijkheden voor warehouses, pick & collect en pick-up-points nu steeds meer consumenten hun aankopen via het internet doen. “Een eerste systeem wordt op dit moment al getest door de grootste grocerie store in Engeland. We zien voor de toekomst mogelijkheden voor verdere uitbreiding met robots die zowel aan de in- als de outputzijde de belading overnemen.” i-Collector Europe is een tweede activiteit die Bokhorst naast robotintegrator Ferdar Automation Technology bv heeft opgezet.


inlichtingen
i-Collector Europe
Tel:+31365376405 / +31653287113
www.i-collector.eu
bokhorst@i-collector.eu
 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht