Go to top

Internationaal ondernemen?

Een goede voorbereiding vergroot uw kansen op succesvolle export. Maar waar vindt u de juiste informatie? Waar kunt u terecht voor advies? Om het voor u als ondernemer met internationale ambitie zo makkelijk mogelijk te maken hebben Agentschap NL, Kamer van Koophandel, Syntens en de Metaalunie daarom hun informatie en advies gebundeld en gezamenlijk het Startpakket ontwikkeld.

Het startpakket bestaat uit drie onderdelen waar u naar eigen inzicht een beroep op kunt doen.

Het dossier ‘Starten met exporteren': een overzicht van informatie waarmee u inzicht krijgt in welke zaken bij export komen kijken, zoals landenkeuze en marktonderzoek, de benodigde capaciteiten van u en uw medewerkers, zakenpartners vinden, logistiek en juridische aspecten. Deze informatie wordt aangevuld met verwijzingen naar dienstverlening binnen en buiten de overheid voor (startende) exporteurs.

De exportcheck: een snel en eenvoudig in te vullen online vragenlijst waarbij de uitkomst inzicht biedt in de mate waarin u bent voorbereid om te exporteren. Het digitale rapport op maat wijst u de weg in het brede aanbod aan informatie en advies, zowel binnen als buiten Agentschap NL.

Starters International Business (SIB): een adviestraject waarbij u geholpen wordt om in drie stappen tot een internationaliseringstrategie te komen. Samen met een adviseur van de Kamer van Koophandel, Syntens of een van de deelnemende brancheorganisaties inventariseert u de kansen en risico's in het buitenland voor uw onderneming. Resultaat is een concreet stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht