Go to top

Buizenbuigers en Profielwalsers gaan samenwerken.

Buizenbuigers en profielwalsers gaan samenwerken


Zes bedrijven, die zich bezighouden met het buigen en/of walsen van buizen en profielen hebben de branchegroep Dutch Tube Bending Association (DTBA) opgericht. Aanleiding om samen te werken is onder andere normering, opleiding, stimulering van buigen als alternatief voor lassen en collectieve promotie van de branche en haar leden. DTBA opereert onder de vlag van de Koninklijke Metaalunie.
De bedrijven die de eerste stap tot oprichting van de nieuwe branchevereniging hebben gezet zijn: Tebunus Tube Bending in Ursem, Jansen Buigservice in Veenendaal, Van Rijsoort Buigwerk in Klaaswaal, Van der Hoorn Buigtechniek in Geldrop, Design Bending in Raamsdonksveer en Vogel’s Koperslagerij in Veendam. Eind augustus hebben zij samen DTBA opgericht. Op 30 oktober 2012 zal een informatieve ledenbijeenkomst georganiseerd worden voor andere buigbedrijven met meer dan twee machines en die meer dan 30 procent van hun omzet bij derden halen.
Belangrijk uitgangspunt voor DTBA is het opstellen van begrijpelijke en gestandaardiseerde normering. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Enerzijds zal de kwaliteit van de producten bij de leden omhoog gaan. Anderzijds biedt het ontwerpers, architecten en engineers in de petrochemie, de automotive, voedings- en genotmiddelenindustrie, de ketelbouw, de scheepsbouw, de luxe jachtbouw en de machinebouw een rendabel alternatief bij de ontwikkeling van producten.
Daarnaast is een speerpunt van DTBA, het inbrengen van buigkennis in technische opleidingen, zoals specifieke materiaalkennis, tekeninglezen, gereedschappen en toleranties. Niet minder belangrijk is dat het de aangesloten leden van de DTBA in staat stelt om zelf meer kennis te verwerven en om collectief promotie te maken. Het uitwisselen van elkaars ideeën en kennis, maakt dat de individuele bedrijven én de Nederlandse branche sterker worden.

www.dtba.nl
 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht