Go to top

Brochure Eerlijk zakendoen, zonder corruptie

 

Voor bedrijven die internationaal opereren en te maken krijgen met corruptie, zoals omkoping, is de brochure ‘Eerlijk zakendoen, zonder corruptie’ verschenen. Hierin staan belangrijke wet- en regelgeving en praktische tips voor ondernemen in het buitenland die eerlijke concurrentie en goed ondernemerschap bevorderen.


Uit onderzoek van Transparency International, een organisatie die corruptie in kaart brengt, blijkt dat Nederlandse ondernemers door buitenlandse collega’s als integer worden beschouwd. Toch lopen ze het risico te maken te krijgen met buitenlandse corruptie. Wat doe je als ondernemer als iemand smeergeld aanbiedt? In de brochure kunnen ondernemers lezen over de wetgeving en krijgen ze handvatten om betrokkenheid bij buitenlandse corruptie te voorkomen. In de brochure is feitelijke en praktische informatie over omkoping te vinden, uitleg over hoe de Nederlandse overheid kan helpen en een korte handleiding om zelf een integriteitsprogramma en een gedragscode op te stellen.Download hier de brochure www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/brochures/2012/10/02/eerlijk-zakendoen-zonder-corruptie/eerlijk-zakendoen-zonder-corruptie.pdf

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht