Go to top

Avond van de Maakindustrie zet schijnwerpers op de makers

Nederland kent vele duizenden, vaak kleinere bedrijven die een essentieel onderdeel vormen van de Nederlandse maakindustrie. Bedrijven die innovatief zijn en in de keten van de Nederlandse industrie een onmisbare schakel zijn. Alhoewel geroemd en geprezen, verschijnen de individuele ondernemers zelden prominent in het nieuws of zoeken ze zelf de publiciteit. Tijd om deze stille kracht van de Nederlandse economie in het zonnetje te zetten. Alhoewel: zonnetje is misschien niet het juiste woord omdat dat gaat gebeuren tijdens de Avond van de Maakindustrie op 7 maart a.s. Een bijzondere avond in Jaarbeurs Utrecht waarop belangrijkste stakeholders in de MKB-maakindustrie, FPT-VIMAG en Metaalunie, in samenwerking met Jaarbeurs, de schijnwerpers zetten op haar leden.

De Avond van de Maakindustrie wordt in 2018 voor het eerst georganiseerd. Deze avond vervult de behoefte van een gezamenlijke feestavond voor de gehele branche. Omdat de maakindustrie bestaat uit verschillende bedrijven uit verschillende sectoren is gekozen om met deze avond zowel de diversiteit als de kracht van al die bedrijven en sectoren bij elkaar te tonen. In de keten die de maakindustrie vormt, is elke schakel essentieel, daarom benadrukt deze avond ook de verbondenheid van de sectoren en de bedrijven onderling. Het is daarom ook dat de Federatie NRK zich heeft aangesloten bij dit initiatief. Het is niet voor niets dat deze Avond plaatsvindt vlak voor de twee voor de maakindustrie toonaangevende Nederlandse vakbeurzen TechniShow en ESEF van 20 – 23 maart in Jaarbeurs Utrecht. De avond is omlijst met muziek en een feestelijk diner.


Een belangrijk onderdeel van de avond is het uitreiken van de awards in de Maakindustrie. Zo reikt Metaalunie haar Smart Manufacturing Award 2018 uit. Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar is het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Uit de negen in december jl. gekozen districtswinnaars worden tijdens de Avond van de Maakindustrie eerst drie genomineerde bedrijven gekozen waarna vervolgens de winnaar van de Award wordt gekroond.


Ook worden tijdens de Avond van de Maakindustrie de TechniShow Innovation Awards 2018 uitgereikt. Met de TechniShow Innovation Awards beloont FPT-VIMAG díe innovaties die natuurlijk nieuw en onderscheidend zijn, maar daarnaast ook economische en/of maatschappelijke impact hebben. Bovendien dragen de innovaties bij aan de ontwikkelingen rondom Smart Industry en maken zij slimmer en sneller ondernemen mogelijk. De TechniShow Innovation Awards maken duidelijk hoe uiteenlopend innovaties in de productietechnologie sector zijn en hoeveel impact zij kunnen hebben op de totale productieketen. De Award wordt uitgereikt voor drie categorieën.


De uitreiking van de verschillende awards vormen de hoogtepunten van de Avond van de Maakindustrie en geven goed weer wat de essentie is van het evenement: inspirerend en  feestelijk. De bedrijven uit de maakindustrie worden in de schijnwerpers gezet en laten zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakt de Avond van de Maakindustrie ook een graadmeter voor de Nederlandse maakindustrie.


Over FPT-VIMAG

FPT-VIMAG is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de (inter)nationale maakindustrie. Alles wat nodig is om materiaal, met name metaal, te bewerken is vertegenwoordigd binnen de vereniging. Als trotse eigenaar van de vakbeurs TechniShow, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van productietechnologie, reikt FPT-VIMAG elke editie de TechniShow Innovation Awards uit.


Over Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is met ruim 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. De leden hebben samen een omzet van 22 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.

Metaalunie richt haar activiteiten op maakbedrijven in uiteenlopende sectoren als machine- en apparatenbouw, metaalwaren, elektronica, engineering, las- en constructiewerk, gereedschappen, jachtbouw, landbouwmechanisatie en handel en service.


Over Jaarbeurs

Jaarbeurs zet handel in beweging. Al 100 jaar. We inspireren, motiveren en activeren de handel door waardevolle live events te creëren. Van grootschalige publieks- en vakbeurzen en evenementen tot zakelijke bijeenkomsten en congressen.

Vanuit de kernmarkt Maakindustrie die wij bedienen met de live events TechniShow en ESEF en ons online platform Maakindustrie.nl is het logisch om als partner en gastheer van deze avond te fungeren.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht