Go to top

Aluminiumprijs op laagste punt in 4 jaar

LONDEN - De prijs van aluminium is donderdag op de metaalbeurs in Londen naar het laagste punt gedaald in ruim 4 jaar, vanwege aanwijzingen dat er een ruim aanbod is van het lichtgewichtmetaal.De prijs van een ton aluminium (leverbaar in 3 maanden) daalde licht naar 1754 dollar, het laagste niveau sinds juli 2009.

De prijs van een ton aluminium (leverbaar in 3 maanden) daalde licht naar 1754 dollar, het laagste niveau sinds juli 2009. Volgens de Franse bank Société Générale zal de wereldwijde aluminiumproductie dit jaar met 6,2 procent stijgen en ligt het aanbod daarmee 500.000 ton boven de vraag.

Aluminiumproducenten hebben de afgelopen jaren hun productiecapaciteit juist verlaagd vanwege de gedaalde vraag. Volgens Société Générale zakt de productiecapaciteit dit jaar met 1,2 miljoen ton en werd in 2011 en 2012 1,1 miljoen ton aan capaciteit gesloten.

(bron ANP)

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht