Go to top

Zekeringstraat 33

1014 BV Amsterdam

020 55 63 548

020 55 63 556

http://www.element.com/nl/

Element Materials Technology

Vandaag de dag zijn we een wereldwijd netwerk van onafhankelijke, geaccrediteerde laboratoria met deskundigen die gespecialiseerd zijn in het testen en onderzoeken van materialen, schadeonderzoek en product kwalificatie testen. Met een team van meer dan 1800 wetenschappers, ingenieurs en technici, die werkzaam zijn in laboratoria verspreid over de VS en Europa, zijn wij de aangewezen partner voor materiaal technologische oplossingen.

Binnen de Benelux is Element zeer sterk vertegenwoordigd met locaties in Amsterdam, Antwerpen, Beek, Breda, Hengelo, Rotterdam en Veendam. Al onze laboratoria zijn ISO17025 geaccrediteerd en beschikken over een onafhankelijk team specialisten. Klik hier voor een overzicht van de vestigingen.

Materiaaltesten

Op gebied van materiaaltesten beschikken wij over de modernste apparatuur om de meest geaffanceerde beproevingen en onderzoeken uit te voeren voor diverse industrieën. Wij bieden een volledig scala aan mechanische beproevingen incl. breukmechanische testen zoals CTOD en SENT, dynamische beproevingen zoals vermoeiingstesten, diverse soorten corrosie beproevingen waaronder SSCC en HIC testen en diverse methodes voor chemische analyses.

Schadeonderzoek

Op gebied van schadeonderzoek beschikken wij over teams van materiaalkundige ingenieurs en wetenschappers die faalmechanismen en schadeoorzaken vaststellen. Tevens geven deze teams advies op het gebied van materiaalselectie, schadepreventie en reparatieprocedures. Onze corrosie deskundigen identificeren corrosieproblemen en bepalen de oorzaak vaak in combinatie met schade onderzoek. Zij adviseren engineering- of kwaliteitsafdelingen ten aanzien van ontwerp- of procesverbeteringen en voeren klantspecifieke corrosietesten en onderzoeksactiviteiten uit. Onze lasingenieurs lossen lastechnische problemen op en geven advies op het gebied van lastechniek. Tevens beschikken wij over een on-site materiaalkundige teams welk zich bezig houden met on-site -replica onderzoek, -visuele inspecties, -chemische analyses (OES en PMI), -hardheidsmetingen e.d.

Product Kwalificatie Testen

Op gebied van  beschikken wij over unieke teams van pragmatische ingenieurs, kenmerkend door zeer vakkundig de vertaalslag te maken van academische kennis naar praktische toepassingen. Zij voeren fysische metingen en beproevingen uit op bestaande producten, constructies of systemen onder verschillende omgevingscondities, zowel in-house als on-site. Dit om te onderzoeken hoe sterk iets (nog) is, om problemen te identificeren op het gebied van trouble shooting, om de verwachte levensduur te bepalen, om de functionele analyse van prototypes uit te voeren of FEM-berekeningen te valideren.

Waarom Element

Wij onderscheiden ons door expertise en toewijding van onze medewerkers, het op tijd leveren, het aanleveren van betrouwbare testresultaten, goede dienstverlening en wij beschikken over een breed scala aan accreditaties. Wij werken één voor één aan details om het effect op het gehele proces te optimaliseren, zo brengen wij klantenservice naar een ongekend niveau.
Groot denken is geen kleine opgave. Ons vermogen om zowel de complexiteit van details als het inzicht van projectdoelen te begrijpen maakt ons dé marktleider. Want groot of klein, elk Element is belangrijk in het bedrijfsleven.

Voor meer informatie over Element, ga naar http://www.element.com

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht