Dit is een mailing van alurvs.nl - bekijk html weergave

Afmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbrief ALURVS.nl

Nieuws en achtergronden uit de Aluminium en Roestvast Staal branche

 
 
 

Blog Ko Buijs: Is mangaanstaal nu wel of niet slijtvast?

Koolstofstaal gelegeerd met voldoende mangaan, krijgt zelfhardende eigenschappen zodra er een hoge mechanische impact op het materiaal heeft plaatsgevonden. Hierdoor ontstaat op die plaatsen een bepaalde koudversteviging. Dat betekent gelijktijdig dat er op die plekken een aanzienlijke verharding optreedt. Dat wordt ook wel de vorming van plaatselijke deformatiemartensiet genoemd.

Lees verder
 
 

Paul Meijering Stainless Steel gaat voor EDI

Paul Meijering Metalen staat voor kwaliteit, niet alleen voor het RVS dat ze levert, maar ook voor de service naar haar klanten. Om onze klanten nog beter van dienst zetten we steeds meer in op EDI.EDI staat voor Electronische Data Interchange - het elektronisch en automatisch uitwisselen van gegevens zoals bijvoorbeeld orders. De klant voert een inkooporder in zijn ERP systeem in en deze wordt met behulp van een aantal technieken automatisch als verkooporder in het ERP systeem van Paul Meijering Metalen ingelezen.

Lees verder
 
 

Incoloy 825 piping at Hart b.v.

At Hart b.v, they continued business as usual, as did their stocks. This month Hart b.v. would like to inform you on Incoloy 825, also known as Nickel-Iron-Chromium alloy with additions of Molybdenum, Copper and Titanium. Incoloy 825 is a widely used Nickel Alloy in the Oil and Gas industry.Did you know that Incoloy 825 can be used in many other applications, such as the chemical processing, acid production, handling of radioactive wastes and pollution control?

Lees verder
 
 

Slimme materialen geven zelf metaalmoeheid aan

Onderzoekers van het Departement Toegepaste Mechanica aan de Vrije Universiteit Brussel zijn erin geslaagd metalen onderdelen te bouwen die automatisch aangeven wanneer ze overbelast worden of schade leiden. Ze hebben hiervoor metaal 3D printing gebruikt, om sensoren in het metaal zelf te kunnen integreren.

Lees verder
 
 

Spleetcorrosie op Roestvast Staal

Spleetcorrosie treedt zoals de naam al aangeeft op in spleten bijvoorbeeld gevormd door bouten, moeren en onderlegringen en onder neerslagen, aangroeisels of deklagen (bijv. verf) op een metaaloppervlak. Hierbij is de aanwezigheid van een waterig milieu een vereiste. Een spleet moet wijd genoeg zijn om vloeistof toe te laten, maar niet zo wijd dat er voldoende circulatie en verversing van de vloeistof in de spleet kan optreden.

Lees verder
 
 
 
 
 

2blonds

Laat de Kanterstraat 27a
2313 JS Leiden
Tel: +31 (0)71 5314511
Fax: +31 (0)71 5314771
info@2blonds.nl