Dit is een mailing van alurvs.nl - bekijk html weergave

Afmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbrief ALURVS.nl

Nieuws en achtergronden uit de Aluminium en Roestvast Staal branche

 
 
 

Theo Henrar, baas van Tata Steel in IJmuiden, ontslagen door Indiaas moederbedrijf

Na het bekend worden van het nieuws braken bij het staalbedrijf (negenduizend werknemers) op een aantal plekken wilde stakingen uit, onder meer in de haven en bij railvervoer. ‘Het broeit overal in het bedrijf‘, zegt FNV-bestuurder Roel Berghuis.

Lees verder
 
 

GRATIS Webinar - Think global act local - donderdag 28 mei

Webinar met o.a. 3D printing a Threat to global trade?” Raoul Leering, Is 3D printen iets voor jouw organisatie? Onno Ponfoor, 3D metaal printen, een hype of realiteit? Jaap Bulsink. U kunt deelnemen aan dit gratis evenement door te registreren

Lees verder
 
 

Explosief vervormen van onderdelen van gelegeerd aluminium

Explosief vervormen is een vervormingproces dat gepaard gaat met hoge energie-uitwisseling dat onder andere wordt gebruikt voor het vervaardigen van onderdelen van gelegeerd aluminium.

Lees verder
 
 

Corrosie van nikkellegeringen

Nikkel en nikkellegeringen zijn van vitaal belang voor de moderne industrie vanwege hun vermogen om weerstand te bieden tegen een grote verscheidenheid van bedrijfsomstandigheden, waaronder corrosieve milieus, hoge temperaturen, hoge mechanische spanningen en combinaties van deze factoren.

Lees verder
 
 

Jürgen Witte Stainless B.V.

Jürgen Witte Stainless B.V. is een handelskantoor en voorraadhouder van diverse roestvast staal kwaliteiten voor buizen, fittingen en flenzen. Het in Papendrecht gevestigde bedrijf is een dochteronderneming van WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS Gmbh uit Rastede, Noord Duitsland, waar een gigantische voorraad ligt opgeslagen op een terrein van ca. 30.000 m².

Lees verder
 
 

Promatt specialist in verspanende metaal- en aluminiumbewerking

• zaagmachines en zaaglijnen van de merken FOM (aluminium en PVC), Behringer en Eisele
• profielbewerking en boorstraten van FOM (aluminium en PVC) en Vernet Behringer
• bewerkingscentra voor aluminium en PVC van FOM
• autogeen- en plasmasnijtechniek van Müller Opladen
• ontbraamtechniek van EWU en laskantfreesmachines van OMCA.

Lees verder
 
 

Leama.nl - Materialenkennis 24/7 bereikbaar

Leama.nl biedt basis cursussen aan over Staal, Aluminium, Roestvast Staal en een zeer complete cursus over Warmtewisselaars. In de basiscursussen leer je wat het materiaal precies is, hoe het zich gedraagt in verschillende omstandigheden, do’s en don’ts, soorten en toepassingen enz. De cursus Warmtewisselaars geeft u inzicht om te komen tot de juiste keuze van een bepaald type warmtewisselaar en zo - los van de enorme besparing in verminderde energieverbruik - het toekomstig falen tot een minimum te beperken.

Lees verder
 
 
 
 
 

2blonds

Laat de Kanterstraat 27a
2313 JS Leiden
Tel: +31 (0)71 5314511
Fax: +31 (0)71 5314771
info@2blonds.nl