Dit is een mailing van alurvs.nl - bekijk html weergave

Afmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbrief ALURVS.nl

Magazine ALURVS, nieuws, updates en artikelen uit de Aluminium en Roestvast Staal branche

 
 
 

Heleon Group neemt Gillain & Co over

De Nederlandse Heleon Group, leverancier van RVS procescomponenten, heeft de Belgische marktleider en branchegenoot Gillain & Co overgenomen. Het familiebedrijf, opgericht in 1875, blijft zelfstandig opereren en bouwt binnen de Heleon Group haar marktpositie verder uit.

Lees verder
 
 

Blog: Menno-Kier Visser - De goede bedoelingen van de minister en wat er (niet) van terecht gekomen is

Toen Derustit Holland op 1 maart 1990 officieel geopend werd, waren er voor die dag, naast een hondertal relatie’s, een drietal interessante sprekers uitgenodigd welke gevraagd was om het licht te laten schijnen over de opkomst van de professionele chemisch reinigings bedrijven. Meer specifiek: de in opkomst zijnde loonbeitserijen

Lees verder
 
 

Corrosie? Niet nodig…..

Tijdens de ESEF hield Johan van de Graaf, directeur Aluminiumcentrum een lezing over de keuze van metalen. We moeten helaas constateren dat hier nog heel veel mis gaat en dat er nog steeds veel onkunde en misverstanden bestaan over de eigenschappen van metalen.

Lees verder
 
 

Nordic Corrosion Congres 2018

Van 23 tot en met 25 mei organiseert de Technische Universiteit van Denemarken het 17e Nordic Corrosion Congres. Spreker zal onder andere zijn: Jan Heselmans van Ironhaven BV, zijn bijdrage: Hydrochloric acis stress corrosion cracking in indoor swimming pools.

Lees verder
 
 

Reconditioneren van Roestvast Staal

Er zijn nog wel eens misverstanden over de corrosieprestaties van roestvast staal in industriële omstandigheden en in zeewater maar zeker ook bij het gebruik in de buurt van de kust. Over het algemeen wordt gesteld dat het RVS-type AISI316 geschikt is in maritieme en industriële omgevingen maar daar kan het nodige over gezegd worden omdat het vaker mis loopt dan dat het goed gaat in dergelijke milieus

Lees verder
 
 
 
 
 

2blonds

Laat de Kanterstraat 27a
2313 JS Leiden
Tel: +31 (0)71 5314511
Fax: +31 (0)71 5314771
info@2blonds.nl